łoooooo - nie wiedziałem, że wchodzi nowa 40/1,2 Pewnie będzie optycznie lepsza, ostrzejsza w rogach, mniej ześwirowana, wielgachna i droga Ciekaw jestem natomiast nowej 35-tki, bo kocham w 40 to, że robi za 35 i 50 zarazem, ale czasem brakuje szerokości
czornyj pisze:łoooooo - nie wiedziałem, że wchodzi nowa 40/1,2 Pewnie będzie optycznie lepsza, ostrzejsza w rogach, mniej ześwirowana, wielgachna i droga Ciekaw jestem natomiast nowej 35-tki, bo kocham w 40 to, że robi za 35 i 50 zarazem, ale czasem brakuje szerokości
O, to, to. Znaczy rozumiem, że piszesz o 35 1.4 z bagnetem FE? Piszą, że ma być zoptymalizowana pod A7, ale nie wiadomo, czy tylko nie przyspawają bagnetu i szluzz Jak nie będzie ekstra to zakupię 15 4.5 III. Jak przyginać to z przytupem!
Owain pisze:O, to, to. Znaczy rozumiem, że piszesz o 35 1.4 z bagnetem FE? Piszą, że ma być zoptymalizowana pod A7, ale nie wiadomo, czy tylko nie przyspawają bagnetu i szluzz Jak nie będzie ekstra to zakupię 15 4.5 III. Jak przyginać to z przytupem!
Widać jak w pysk strzelił, że optycznie jest zmieniony, pewnie z korzyścią dla parametrów optycznych, ale obawiam się że ze stratą dla właściwości malarskich i poręczności, które dla mnie mają znacznie pierwszoplanowe i fundamentalne.
A 15 to obiektyw z tak całkiem innej bajki, że bardzo jest temat do rozmowy w kontekście 40-35