Things
Re: Things
Dlaczego od razu nieudolnie?
Tę Tokinę to masz AF czy MF?
Tę Tokinę to masz AF czy MF?
bardzo ładnie Methanoia
SD = manualna
- Gdama
- Gdriada
Bardzo ładne zdjęcie. Mech apetyczny - jak posypka z pistacji 
Fascynację rozumiem i entuzjastycznie podzielam. Dotyczy to właściwie wszelkich badyli

Fascynację rozumiem i entuzjastycznie podzielam. Dotyczy to właściwie wszelkich badyli

AF też była SD. SD oznacza Super low Dispersion glass, czyli szkło o niskiej dyspersji, redukujące aberrację chromatyczną.Methanoia pisze:SD = manualna
Oczywiście masz rację ale i tak ją lubię.
Oczywiście mam rację.
Ciekaw byłem, gdybyś miała wersję AF, jak sobie radzi ta stara wersja na śrubokręt. Tokina zresztą nigdy nie robiła wersji z własnym silnikiem do Nikona. Podobno te stare duże obiektywy na śrubokręt (i Nikkor 2,8/300, i Sigma, i Tokina) słabo sobie radziły z AF.
Ciekawostką jest to, że wczesne prospekty obiektywów AF do Nikona z roku 1986 pokazywały także rysunek obiektywu 4/600, jako mającego się wkrótce pojawić w sprzedaży. Bardzo szybko zniknął on z prospektów i nigdy się nie pojawił. Dopiero w 1993 roku pojawiła się nowa wersja, już z wbudowanym własnym silnikiem.

Ciekaw byłem, gdybyś miała wersję AF, jak sobie radzi ta stara wersja na śrubokręt. Tokina zresztą nigdy nie robiła wersji z własnym silnikiem do Nikona. Podobno te stare duże obiektywy na śrubokręt (i Nikkor 2,8/300, i Sigma, i Tokina) słabo sobie radziły z AF.
Ciekawostką jest to, że wczesne prospekty obiektywów AF do Nikona z roku 1986 pokazywały także rysunek obiektywu 4/600, jako mającego się wkrótce pojawić w sprzedaży. Bardzo szybko zniknął on z prospektów i nigdy się nie pojawił. Dopiero w 1993 roku pojawiła się nowa wersja, już z wbudowanym własnym silnikiem.
Dziękuję. Co do tych fanów, to jesteś bez wątpienia pierwszym.cz4rnuch pisze:A Wielki Wóz naprawdę fajny. Kolego chory, masz Pan jednego fana więcej.
Tak się dzisiaj natkłem w komputerze. Fotografy wczoraj i dziś...
Ha!
Kiedyś fotografa też obowiązywał elegancki wygląd.
Kiedyś fotografa też obowiązywał elegancki wygląd.
Wczorajsze w garniturach i krawatach...