Właśnie obejrzał-żem/polecam

o kulturze i sztuce innej niż fotograficzna
ODPOWIEDZ
zdyboo

Re: Właśnie obejrzał-żem/polecam

Post autor: zdyboo »

Ja Internet zaczynałem od grup dyskusyjnych i tam takie skróty to była podstawa.

Z pancernych lasek to Marusia, na tyle, na ile pamiętam, bo obejrzałem to w wieku gdzie dziewczyny to nie był żaden priorytet. Bardziej mnie czołgi i wojna interesowały.
Teraz wybór mógłby być zupełnie inny.
aisoglaM

Post autor: aisoglaM »

Ja to jednak jestem stala w upodobaniach. Zawsze tylko szarik 🤣🤣

Dodano po 2 godzinach 10 minutach 30 strzałach znikąd:
Obejrzałam Ciemno, prawie noc.
Niespokojne kino. Trochę udziwnione , teatralne ...ale...mnie się podobało.
zdyboo

"The Dig" - historia o wykopaliskach archeologicznych w Anglii tuż przed wojną. Na faktach. Bardzo dobry Ralph Fiennes i kolejny bardzo dobry film Netflixa.
"Bajocero" - hiszpański film o transporcie więźniów przez mroźną część Hiszpanii. Nie jest to arcydzieło, ale dosyć sprawnie nakręcony thriller. Netflix.
aisoglaM

Post autor: aisoglaM »

Trauma. Można obejrzeć jednym okiem. Choć już sam tytuł jest spoilerem .. Netflix.
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

The Dig. Polecam.
Sowy nie są tym, czym się wydają...
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Diga łyknęliśmy wczoraj z przyjemnością - Tomek, dzięki.
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

Na HBO jest biografia Tolkiena. Może dziś zalookam, ale nie wiem czy to dobre czy raczej przeciętne. Chyba pod katem traumy pierwszowojennej pisarza.
Sowy nie są tym, czym się wydają...
zdyboo

wpk pisze: 01 lut 2021, 08:44 Diga łyknęliśmy wczoraj z przyjemnością - Tomek, dzięki.
Spoko loko, polecam się.
Tak w ogóle to nie wiem czy wiecie, ale Netflix ma w tym roku raz w tygodniu prezentować własną produkcję. Ma w czym wybierać, bo podobno w tej chwili mają 500 tytułów gotowych lub na etapie post produkcji. Co więcej pochwalili się, że wszystko są w stanie sfinansować z własnych środków bez brania kredytów. Zeszły rok też sprawił 80% przyrost nowych abonentów z czego większość spoza Kanady i USA. Pierwszy raz w historii mają więcej abonentów spoza USA i Kanady niż z tych dwóch krajów. Gdzie podobno to nasz Wiedźmak zapoczątkował plan, aby było więcej treści, znajomych i z którymi mogą się identyfikować Europejczycy.
puch24

Post autor: puch24 »

Wieśmak?
zdyboo

Wieśmaka to sobie szukaj u Maca.
Jak TVP emitowała serial "Wiedźmin" z Żebrowskim i Zamachowskim to Radek Teklak po każdym odcinku pisał streszczenie. Koleś ma lekkie pióro, chyży umysł i do tego taki talent do snucia opowieści, że nawet zawodowi pisarze zazdroszczą. Te streszczenia były wtedy hitem Internetu. Pojawiały się najpierw na grupie dyskusyjnej, a potem Teklak stworzył sobie prostą stronę www i na niej publikował. W każdym razie w jednej recenzji padł cytat: "Wiedźmak chutliwy atakuje nocą".
ODPOWIEDZ