Właśnie obejrzał-żem/polecam
Re: Właśnie obejrzał-żem/polecam
No i Elizabeth Pretty była starsza od Basila Browna o 5 lat, a tymczasem Carey Mulligan jest młodsza od Ralpha Fiennesa o 23 lata. Też zwróciłem uwagę na Lily James, ale jedyny inny film jaki z nią widziałem to "Baby Driver".
Obejrzałem "Mr. Jones" i mam mieszane uczucia. Tematyka ważna i raczej pomijana w kinematografii. Brakowało mi trochę atmosfery napięcia w tym filmie. Może nieco stereotypowo, ale przypadku konfliktu kapitalistycznego zachodu z komunistycznym wschodem oczekuję jednak wojny nerwów na ekranie. Już więcej nerwowej atmosfery było w "Gambicie królowej", a to tylko zmyślona historia o szachach. Zdjęcia spoko, ale nie określiłbym tego jako uczta dla oczu. Aktorzy też nie porwali, ale może to przez to, że prócz Petera Sarsgaarda i Krzysztofa Pieczyńskiego nikogo nie kojarzyłem. Ogólnie nie siadło mi.
Obejrzałem "Mr. Jones" i mam mieszane uczucia. Tematyka ważna i raczej pomijana w kinematografii. Brakowało mi trochę atmosfery napięcia w tym filmie. Może nieco stereotypowo, ale przypadku konfliktu kapitalistycznego zachodu z komunistycznym wschodem oczekuję jednak wojny nerwów na ekranie. Już więcej nerwowej atmosfery było w "Gambicie królowej", a to tylko zmyślona historia o szachach. Zdjęcia spoko, ale nie określiłbym tego jako uczta dla oczu. Aktorzy też nie porwali, ale może to przez to, że prócz Petera Sarsgaarda i Krzysztofa Pieczyńskiego nikogo nie kojarzyłem. Ogólnie nie siadło mi.
- Owain
- Nasz Czelnik
Stowarzyszenie miłośników literatury i placka z kartoflanych obierek polecam.
Sowy nie są tym, czym się wydają...
Dzięki. Dodałem do listy, może dziś się uda obejrzeć.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Zainstalowałem wczoraj aplikację Canal+ (bo mi się należy z abonamentu satowego) na Apple TV i na pierwszy ogień poszło
"Dreyfus by Polański" (https://www.filmweb.pl/film/Oficer+i+szpieg-2019-655158).
Polańskiego w tym tyle, ile sam wystąpił w jednej scenie jako statysta, ale mimo wszystko obejrzałem z zaciekawieniem - to słynny kawałek historii Francji.
Jednak wielbicieli thrillerów i akcji film raczej znudzi.
"Dreyfus by Polański" (https://www.filmweb.pl/film/Oficer+i+szpieg-2019-655158).
Polańskiego w tym tyle, ile sam wystąpił w jednej scenie jako statysta, ale mimo wszystko obejrzałem z zaciekawieniem - to słynny kawałek historii Francji.
Jednak wielbicieli thrillerów i akcji film raczej znudzi.
A, to wtedy nie. Dzięki za ostrzeżenie.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Proszę bardzo.
Nie moge znaleźć. Ktoś polecał serial, którego akcja rozgrywa się w czołgu. Jak to się zwie? (Dla ułatwienia dodam, że nie chodzi o 4 pancernych).
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Na pewno serial? Bo ja kojarzę tylko film:
A Marcinowi czasem nie chodzi o "Dolinę łez" o wojnie Yom Kippur?
Polecałeś Woytku w odniesieniu do czterech pancernych.
Polecałeś Woytku w odniesieniu do czterech pancernych.
Bym poprosila o film, żeby byl wesoły. Moze byc to humor prymitywny. Takie niezbyt lotny. Glupawy wręcz.