Komputrowe dylematy ;)

wszystko, co chcielibyście wiedzieć o technice, ale boicie się zapytać
ODPOWIEDZ
samek

Re: Komputrowe dylematy ;)

Post autor: samek »

zdyboo pisze: 09 lut 2021, 15:52 No bo konfiguracja niespecjalnie wypasiona. Chyba, że w Macu być nie musi.
Jak zwykle. Zależy do czego. U mnie fotki i gitara aktualnie. Mnie styka niska konfiguracja.
Jeszcze chcę wykorzystać laptopa bo chodzi dobrze i z 2-3 lata chciałbym jeszcze na nim pociągnąć.
Potem dobry nowy iMac i to już chyba do końca :D
Awatar użytkownika
danz1ger

Post autor: danz1ger »

Korekta, ten za 11,5 to też bez pro. Pro dwa razy tyle.
Shoot First, Ask Questions Later.
samek

danz1ger pisze: 09 lut 2021, 15:57 Korekta, ten za 11,5 to też bez pro. Pro dwa razy tyle.
https://kds.pl/imac-pro/57-apple-imac-p ... 6-8gb.html

To jest kurde Pro.
zdyboo

Post autor: zdyboo »

Ja bym poczekał, aż zaczną do nich pakować procki Apple, taniej pewnie nie będzie, ale może lepiej, bo sam procesor zbiera bardzo entuzjastyczne recenzje, a jak jeszcze poradzą sobie z chorobami wieku dziecięcego, to może może być naprawdę dobrze.
samek

zdyboo pisze: 09 lut 2021, 16:01 Ja bym poczekał, aż zaczną do nich pakować procki Apple...
Ależ właśnie taki jest mój plan :D
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Sebastian, może odezwij się do Czornego? On jest na bieżąco w NECu, a i dobre używki też się wokół niego kręcą.
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

wpk pisze: 09 lut 2021, 16:52 Sebastian, może odezwij się do Czornego? On jest na bieżąco w NECu, a i dobre używki też się wokół niego kręcą.
Nie wiem czy nie za wysokie progi. Potrzebuje coś na szybko, bo obróbka na tym doraźna, bo docelowo to ja chciałbym coś dużego i UHD, ale na razie mam lapka, którego nie podłączę optymalnie bo mam tylko HDMI i nie mam USB-C z pierunem. Ale wyszło, że chyba będę więcej zdalnie teraz pracował, a służbowy gówniany HP 15,6 ma 1366 × 768 (skandal zamówień publicznych, na chuj mi 16 RAMu do worda i lexa, ale rozdzielczość by się przydała). Więc na teraz znaczy na może pół roku a może dwa lata to taki jakiś 24'' FHD, kupiłbym cokolwiek za 500 zł, ale może i czasem coś na tym obrobię. Docelowo pewnie coś ponad 30 cali z UHD plus Precision czy XPS, jak się już ogarną ze zjebanymi matrycami samsunga (zafarby). Ale coraz bardziej i komputerowo i telefonicznie zerkam na japko. Jednyne co mnie hamuje, to chyba ciągle fakt, że makbók ciągle nie ma możliwości włożenia w bebechy dodatkowego dysku. Czyli raczej szukam 24" FHD koło tysiaka, i tak będzie lepszy niż screen obecnego gównianego della. Na razie dla Wołgi nie robię.
Sowy nie są tym, czym się wydają...
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

wpk pisze: 09 lut 2021, 16:52...dobre używki też się wokół niego kręcą.
Możesz rozwinąć?
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

cz4rnuch pisze: 09 lut 2021, 17:10
Możesz rozwinąć?
Ma na myśli te modelki co foci piękne, ale Shutter Count nieznane.
Sowy nie są tym, czym się wydają...
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Znane, znane - dla zainteresowanych.

Dodano po 5 minutach 47 strzałach znikąd:
zdyboo pisze: 09 lut 2021, 15:21 Ja dwa lata temu kupiłem NEC Multisync EA245WMi-2 u Woytka zresztą. Zadowolony jestem bardzo. Jedyne co to przy ciemnym tle przetwornica nieco piszczy, ale już tego nie słyszę. Słyszałem na początku bo poprzednie EIZO S1932 były bezgłośne.
Antyreklama dźwigną handlu...
Sprzedałem ich mnóstwo, i wciąż się zdarza, choć teraz AiO Della rulez.
Nie zawsze są dostępne, ale jakby co, to mam w tej chwili sztukę na półce.

Dodano po 33 minutach 47 strzałach znikąd:
cz4rnuch pisze: 09 lut 2021, 17:10
Możesz rozwinąć?
Po prostu siedzi w temacie, od dawna będąc głęboko związany z NECem.
Zainteresowanyś?
ODPOWIEDZ