Szmelcwageny i inne

off-duty
ODPOWIEDZ
puch24

Re: Szmelcwageny i inne

Post autor: puch24 »

Nie da się.
Ale zderzenie było galante. W BMW urwało w całości silnik ze skrzynią i przednim zawieszeniem.
No i w ogóle jakieś chujowe są te BMW: kierowca wypadł, więc pewnie urwały się pasy bezpieczeństwa... ;-)
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

No hujowe, skoro żyje.
puch24

Ale ciężko ranny, operowany, i już aresztowany.
Jego pasażerka jeszcze ciężej.

Dwa miesiące temu na tym samym skrzyżowaniu zginęły dwie młode osoby w Audi. Nie działała sygnalizacja. Kierowca ciężarówki pocztowej skręcał w lewo. Teoretycznie wymusił pierwszeństwo na Audi, które jechało z przeciwka prosto. W praktyce jednak Audi zapierdalało ile fabryka dała, i pojawiło się nagle zza wierzchołka wiaduktu, co przy takiej prędkości zaskoczyło kierowcę ciężarówki, który zobaczył Audi za późno i być może nie docenił jego prędkości.
Audi wbiło się w bok ciężarówki i górą skasowało się do środkowego słupka, ludzie byli bez szans. A przed uderzeniem ostro hamował. Jechał bardzo szybko. W samochodzie znaleziono amfę i inne takie, natomiast wyników badań krwi kierowcy do tej pory nie opublikowano.
Ciekaw jestem bardzo, czy kierowca ciężarówki zostanie oskarżony i skazany. Bo teoretycznie wymusił pierwszeństwo, a praktycznie być może w chwili, gdy zaczął manewr skrętu, jeszcze w ogóle tego Audi nie widział.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Biedny diler stracił dwoje klientów.
puch24

Może sam był.

Nie to, żeby mi było bardzo żal.
Moje sympatie są po stronie pocztowca.
zdyboo

Post autor: zdyboo »

Dziś czytałem, że maszynista dostał rok zawiasów za rozjechanie na śmierć kobiety, która weszła na tory. Pewnie mógł, ale nie ominął.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Dura lex, sed lex?
puch24

zdyboo pisze: 21 lut 2021, 17:16 Dziś czytałem, że maszynista dostał rok zawiasów za rozjechanie na śmierć kobiety, która weszła na tory. Pewnie mógł, ale nie ominął.
Tak, to też znana sprawa.
Zarzucają mu, że niedostatecznie starannie obserwował szlak i w ciemnościach o 4 rano nie zauważył kobity w czarnym ubraniu, siedzącej pomiędzy torami.
Co ciekawe, jej ciała nie zauważył także później jadący w przeciwnym kierunku maszynista innego pociągu. Ale jego nie ukarali.
Awatar użytkownika
danz1ger

Post autor: danz1ger »

Coraz mniej wiem, gdzie ja się jednakowoż znajduję.
Shoot First, Ask Questions Later.
puch24

Chyba nie jesteś w tym osamotniony.
Chuję się zupełnie zdezorientowany tym, co mnie otacza.

Dodano po 58 minutach 49 strzałach znikąd:
puch24 pisze: 21 lut 2021, 13:34 Nie da się.
Ale zderzenie było galante. W BMW urwało w całości silnik ze skrzynią i przednim zawieszeniem.
No i w ogóle jakieś chujowe są te BMW: kierowca wypadł, więc pewnie urwały się pasy bezpieczeństwa... ;-)
Dalsze niusy:

"Wszystko wskazuje zatem na to, że 28-latek wjechał na skrzyżowanie nie dość, że z zawrotną prędkością (nieoficjalnie wiadomo, że bmw był silnik o mocy 500 KM) , to w dodatku na czerwonym świetle."
ODPOWIEDZ