Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...
Re: Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...
Fajny. Taki z przymrużeniem oka.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
PAN MŁODYLigo pisze:Duch w narodzie nie ginie.jo44 pisze:A to przyjeżdżaj do nas, trochę ich u nas po ulicach jeszcze chodzi. I Winchester się przyda, a i Remingtona też będzie można użyć...
To komuniści nie kazali Wam do nich strzelać.wpk pisze:Nam strzelać nie kazano.Ligo pisze:I dlatego trzeba strzelać.
Myśmy wszystko zapomnieli;
mego dziadka piłą rżnęli...
Myśmy wszystko zapomnieli.
GOSPODARZ
Mego ojca gdzieś zadźgali,
gdzieś zatłukli, spopychali;
kijakami, motykami
krwawiącego przez lód gnali...
Myśmy wszystko zapomnieli.
- rbit9n
- Ribitibi
BAŻANT!
BAŻANT!
BAŻANT!

BAŻANT!
BAŻANT!

nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
- Owain
- Nasz Czelnik
Się zatem sprawa mej operacji rozwiązała, nie operuję się, gdyż doktor ciachacz stwierdził nagle, że nie trza. Przyjąłem z radością. Powiedział, że może za rok.
Z uciechy wziąłem swój aparat nie-Zorka 5 i zrobiłem na mieście kilka zdjęć

Sowy nie są tym, czym się wydają...
Człowiek nie czuje jak mu się rymuje...
Photos or it didn't happen!

Photos or it didn't happen!

- rbit9n
- Ribitibi
w dziąśle też Ci nie będą wiercić? ale Ci się upiekło.Owain pisze:Się zatem sprawa mej operacji rozwiązała, nie operuję się, gdyż doktor ciachacz stwierdził nagle, że nie trza. Przyjąłem z radością. Powiedział, że może za rok.
- rbit9n
- Ribitibi
właśnie w radio Rzeszów powiedzieli, że przed wojną Żydzi stanowili większość w Rzeszowie. ciekawym tylko przed którą, bo jeśli chodzi o II W.Ś. to w takim 1931 r. Rzeszów liczył 26 902 mieszkańców, z czego Żydów było 11 228 Żydów. humaniści, ptfu!
Tzw. dziennikarze.
Wiedzą wszystko o niczym i nic o wszystkim. 

Nie widzę tu nic niezrozumiałego. Jeśli co najmniej 4447 mieszkańców Rzeszowa było, powiedzmy Ukraińcami, to Żydzi stanowili większość.rbit9n pisze:właśnie w radio Rzeszów powiedzieli, że przed wojną Żydzi stanowili większość w Rzeszowie. ciekawym tylko przed którą, bo jeśli chodzi o II W.Ś. to w takim 1931 r. Rzeszów liczył 26 902 mieszkańców, z czego Żydów było 11 228 Żydów. humaniści, ptfu!
Zależy co rozumiemy przez "większość", gdyż słowo to wcale nie musi ozaczać minimum 51%.
Oczywiście bardziej zrozumiałym i odpowiednim byłoby określenie - Żydzi stanowili najliczniejszą grupę narodowościową wśród mieszkańców Rzeszowa.
Taka ciekawostka, moje miasto w roku 1911, dane z tabelki na dole.rbit9n pisze:właśnie w radio Rzeszów powiedzieli, że przed wojną Żydzi stanowili większość w Rzeszowie...
Jeśli dodatkowo odliczy się sporą mniejszość białoruską, rosyjską, tatarską i niemiecką....