Dywagacje o zakupie A7

wszystko, co chcielibyście wiedzieć o technice, ale boicie się zapytać
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Re: Dywagacje o zakupie A7

Post autor: Owain »

Ale żeby się powiesić? No jest to jakaś koncepcja...
Sowy nie są tym, czym się wydają...
Awatar użytkownika
von Boroszlo

Post autor: von Boroszlo »

To kup 12mm
Gundrum von Grynberg
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

von Boroszlo pisze: 11 mar 2021, 18:43 To kup 12mm
Czyli 21 wspak?
Ty to umisz...

PS Czelnik, "600 wron nad Peenemünde". :P
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Już se posprawdzałem, V4 to najnowszy "model", wcześniejsze wycoface. Ech, chyba se kupię, choć to jak gówno w lesie, ale wygoda odpinania paska fakt...

Czego te wszystkie UWA do asiódemek takie chujowe?
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Jak to UWA. :mrgreen:
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

Ja to myślę, że szkoda czasu na te drogie paski, bo ani to nie uleczy bulu egzystencji ani też w upiększaniu nie pomoże, bo nawet na najpiękniejszym pasku dalej będzie zwisało pudełeczko, które, umówmy się, nie wyszło spod deski kreślarskiej włoskich projektantów :) No chyba, że w zestawie jest jeszcze jakiś body kit, który zamienia A7 w klasycznego lolympusa albo inne fuji.
Awatar użytkownika
vid3
Kontakt:

Post autor: vid3 »

Właśnie
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Ja nie nabywam jakichś strasznie drogich pasków, od 2017 r. miałem jakiś taki niby skórzany canpis, ale coś mi ta skórka nie leży, plasticzana, już się zresztą sfujszczyła ale nie tak pro, tylko tak fu. Ten GARIZ wyglądał łądnie, ale zupełna padaka na żywo, Tarion jest fajniusi i kosztował ze 70 zł, ale wymagał ciut przeróbek, które w sumie były banalne. Tj. jeszcze wymaga przeróbek ale to pokażę next week, jak mi przyjdą wybijaki do skóry :P Wiem że sznury są pro, podobnie jak meble z europalet, a najlepiej taki sznur, co wygląda jak za 3 zł a kosztował 350 zł :P Mimo, że to nieekologiczne to kilka drobiazgów koło siebie lubię mieć z dobrej jakości skóry, w kolorze, który cieszy oko. I tak jakiś pasek mieć muszę, a nie będę latał z oczojebnym fabrycznym SONY.
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Moi drodzy parafianie.
Nadejszła wiekopomna chwila i A7II leci na sprzedaż. I tu pytanko. Nie naklejałem żadnej folii na wyświetlacz i ta fabryczna się ciut sfujszczyła, znaczy się pojawiły się na niej jakieś takie bąbelki czy odklejenia. Oczywiście widoczne tylko pod światło, nic nie przeszkadzają w normalnym użytkowaniu. Jest li sens przed sprzedażą bawić się w wymianę tej folii? I jeśli tak, to jaką ewentualnie kupić (lub niech se kupujący kupi), bo są jakieś te osłonki larmor za 50-70 zł, ale nie wiem czy one przychodzą na tą folię fabryczną, czy zamiast niej. Mają taką czatną ramkę, z napisem sony czasem. Mnie się wydaje że raczej na fabryczną, najlepiej jak ktoś sobie kupi nową aparatkę i fabryczna folia jeszcze cacy. Mnie bardziej szłoby o takie cuś, jak pan na tym filmiku wymienia. Czyli folia zamiast fabrycznej o przekątnej jak z ramką, ale całej przezroczystej. Ale wiem jeszcze z N., że niektórzy do serwisu sony wysyłali z tą wymianą, by się nie pitolić. Ktoś, coś? Tylko rozsądne i poważne propozycje! :P

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Weź folię z nowej puszki.
ODPOWIEDZ