wpk pisze: ↑17 mar 2021, 18:19
Kurwa... Zły Wojtek znowu zjebał.
Sam nie wiem, po co te kolejne szkła kupuję, bo zdjęć robić i tak nie umiem, więc zwykle leżą i się kurzą.
Próbuję się sam przed sobą usprawiedliwiać, że to jakaś lokata i że parę złotych w razie potrzeby można będzie z nich odzyskać w przeciwieństwie do nowych produkcji, gdzie jedna goni drugą by spuścić jej cenę na dzień dobry o 1/3, a co dopiero po kilku latach.
Ale czy się nie oszukuję? Kto za 2 czy 5 lat będzie chciał prawdziwy, szklany bokeh, skoro telefon albo zegarek zrobi mu lepszy?
Weź Niepierdol. Jak Cię stać, to se kupuj. Inni jeżdżą na wakacje w tropiki, Ty dupska nie ruszasz, to se jakoś umilaj żywot. Też wychodzę z tego założenia i choć mnie nie stać i naruszam zapasy nienaruszalne, to coś tam kupiłem. jaka lokata? Pochowamy Cię z całym tym sprzętem A jak chcesz być skremowany, to wsypiemy Cię do jakiejś aparatki, najlepiej takiej z kominkowym wizjerem. Masz chyba taką
dlaczego zły ?
mówię całkiem poważnie że zazdroszczę i że jakbym miał kasę to też bym kupił.
bo ja mam tak samo jak Ty i ja Cię rozumiem.
a że mnie nie stać to racjonalizuje swój wybór i tyle.
na tyle że nawet już nie podpinam Jupitera.
bo nie.
Dokładnie, po coś człowiek zarabia. Można wywalić 20k na rower, można 10k na telewizor, można 300k na auto, to można i na szklany bokeh.
Drogo wyszło z drugiej strony. Do Tom tam upchnął?