Dywagacje o zakupie A7
- Gdama
- Gdriada
Re: Dywagacje o zakupie A7
Tak jest! Najlepsze według mnie.
Od zarania dziejów handel jest to gra w przeciąganie liny a strony transakcji są dwie. Nie ma się co dziwić sprzedawcy/platformie, że chce jak najwięcej zarobić a kupującemu/wystawiającemu, że chce jak najmniej wydać lub nie chce dzielić się zyskiem.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Więc niech sprzedający nie oczekuje darmowego sponsoringu ze strony portalu, bo to żenujące.
Jeśli dobrze zrozumiałem to portal sam taki sponsoring oferuje (tyle, że się tym chyba nie chwali), przy zachowaniu jakichś warunków, więc nie widzę w tym nic złego. Zasada chcę jak najwięcej dając jak najmniej w handlu obowiązuje od zawsze i jeśli tylko obie strony przystaną na warunki to generalnie nie ma nad czym łez rozlewać. W Polsce ogólnie chyba coś takiego jak negocjacje, szukanie okazji jest odbierane jako cebulaste, ale na szczęście powoli zaczyna się to zmieniać. Na zachodzie i nawet na dalekim wschodzie to normalna praktyka.
- Owain
- Nasz Czelnik
Kiedyś były niższe prowizje bo i sprzedających prywatnych było więcej. Czasem jak coś sprzedawałem to 2-5 zł było. Teraz chcą wykurzyć prywatnych to i opłaty podnieśli. Nikt nie mówi, że ma być za darmo, ale dla zwykłych ludków opłaty są ciut duże.
Sowy nie są tym, czym się wydają...
Allegro chyba chce się stać czymś na kształt Amazonka. Okazjonalni sprzedawcy już nie są mu za bardzo potrzebni.
Widzisz Wupsik, ja zapłaciłem 30 zł prowizji akurat.
Tzn zapłacił kupujący, miał wybór i go dokonał. Cena wzrosła o 30 zł po dodaniu Kup Teraz.

Dyskutowaliśmy chyba o tym niedawno.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
A ja sobie leże pjany za stodoło, więc możecie sobie też.
nie mamy stodół