Komputrowe dylematy ;)

wszystko, co chcielibyście wiedzieć o technice, ale boicie się zapytać
ODPOWIEDZ
zdyboo

Re: Komputrowe dylematy ;)

Post autor: zdyboo »

Bogusław, ja w Chrome do exifu używam wtyczki Exify. Zawsze wyświetla pasek na dole zdjęcia.
Awatar użytkownika
danz1ger

Post autor: danz1ger »

Ale której używać bo są ze cztery.
Shoot First, Ask Questions Later.
zdyboo

Ta moja ma logo w postaci wielokolorowej przysłony i opis: EXIF viewer for the modern Web.
Ostatnio zmieniony 25 mar 2021, 15:24 przez zdyboo, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
danz1ger

Exif viewer, exif pro i jeszcze jakieś dwie, co nie pamiętam.
Ostatnio zmieniony 25 mar 2021, 15:25 przez danz1ger, łącznie zmieniany 1 raz.
zdyboo

Moja się nazywa "Exify"
Awatar użytkownika
danz1ger

O.k. dzięki, wieczorem powalczę.
zdyboo

Moja fińska siostra jest wierną fanką sprzętu z japkiem. Swego czasu kupiła rodzicom tablety i założyła konto w Apple. Konto jest na mnie i mam kupionego na nim Netflixa, przez co abonament jest kilka zeta niższy. Do konta jest podpięta moja karta płatnicza. Sprzętu na koncie są sztuki cztery, dwa telefony i dwa tablety. Wszystko rodziców.
Od nowego roku zUE wprowadziła wymóg podwójnej autoryzacji przelewu, przez co, przy płatności kartą trzeba podać teraz hasło z SMSa i PIN karty. Z tydzień temu dostałem mejla od Apple, że zaimplementowali podwójną autoryzację i żeby uniknąć problemów to najlepiej, żeby miał Apple Pay. Miał tego nie będę, bo ja nie używam żadnych urządzeń Apple, a jeżeli to działa jak GPay to musiałbym zainstalować, przynajmniej na jednym z urządzeń moich rodziców apkę i wprowadzić dane mojej karty. Nie chcę tego robić, bo boje się, że rodzice coś pacając, nieświadomie wrzucą np. dane mojej karty do netu. Czasem chcą być samodzielni i starają się problem samemu rozwiązać, zamiast poprosić siostrę lub mnie.
Teraz Apple przysłało fakturę za Netflixa, znaczy ściągnęli abonament z karty bez dodatkowej autoryzacji. W sumie czekałem do 25 właśnie, żeby się przekonać co będzie.

Pytanie do tych co mają regularne płatności w Apple Store. Jak sobie radzą, Apple Pay, karta, przelewy, przekazy pocztowe czy może osobiście w kasie w Cupertino?

Ogólnie jako fanatyk płatności plastikiem, szczególnie zbliżeniowej stwierdzam, że od jakiegoś czasu jest chaos. Kiedyś było prosto, zbliżeniowo bez PINu do 50 zyla. Potem podnieśli do 100. Potem jednak stwierdzili, że co piąta płatność zbliżeniowa będzie jednak z PINem. Niskie płatności zbliżeniowe zdarzyło mi się raz potwierdzać PINem, zatem to co piąte dotyczy chyba terminala. Płaciłem też zbliżeniowo kwoty ponad stówę i PINu nie chciało. Podobnie w sieci. Raz chce kod z SMSa, raz kod i PIN, a czasem w ogóle nic.
Awatar użytkownika
cichykot
Tamarukam

Post autor: cichykot »

ja mam podpięta kredytówkę.
a w UK płatności bezpniowe do F45
wygodnie, bo mam kartę w zegarku.
nawet dwie jakby od którejś nagle tego co piątego pina chcieli.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Która godzina?
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

wpk pisze: 25 mar 2021, 21:12Która godzina?
0 - 1
Sowy nie są tym, czym się wydają...
ODPOWIEDZ