Wołacz. O!
- danz1ger
Re: Wołacz. O!
Po prostu nie czuję się w roli jedynego, słusznego kandydata do nagród.
Dodano po 2 minutach 33 strzałach znikąd:
Ciemni nie mam i raczej się nie zanosi. Drukarka i papier lodówki nie potrzebują, no i mało drukuję.
Dodano po 2 minutach 33 strzałach znikąd:
Ciemni nie mam i raczej się nie zanosi. Drukarka i papier lodówki nie potrzebują, no i mało drukuję.
Shoot First, Ask Questions Later.
- von Boroszlo
- abishai
- Osia mówiła - Abiszabi
O, tak właśnie, trzeba było cicho siedziećvon Boroszlo pisze:Jakbyś się nie odwołał wygrałby Quentin. Nie dogodzisz...

- danz1ger
Cicho czy głośno siedzenie mnie wnerwia. Od wczoraj temperatura zjechała z 24 na 4, i na dodatek wiatr, chyba z Grenlandii. Może być -20 ale niech słońce daje ognia.
Shoot First, Ask Questions Later.
- von Boroszlo
Jutro ma grad padać, i deszcz ze śniegiem.
- von Boroszlo
Lepsza taka pogoda niż żadna.
Dodano po 1 godzinie 3 minutach 51 strzałach znikąd:
W czym się teraz wywołuje?
Mogę zamówić nielegalne pyro z Litwy, ale spróbowałbym czegoś nowego.
Coś, co daje dużą rozdzielczość, małe ostre ziarno, kompensuje kontrast ogólny, pozwala na efekty akutacyjne, może postać z rok na półce i pasuje do fp4, trixa, hp5 itp.
Dodano po 1 godzinie 3 minutach 51 strzałach znikąd:
Coś, co daje dużą rozdzielczość, małe ostre ziarno, kompensuje kontrast ogólny, pozwala na efekty akutacyjne, może postać z rok na półce i pasuje do fp4, trixa, hp5 itp.
Gundrum von Grynberg
- von Boroszlo
Gundrum von Grynberg
Abojawiem?
Kiedyś najbardziej lubianym przeze mnie wywoływaczem był ORWO A49, czyli Atomal AGFY.
Jak nie on, to Hydrofen W17.
A czasami do niektórych zastosowań R09, czyli Rodinal, dostępny też jako W39 w wersji polskiej Fotonu, ale najchętniej w rozcieńczeniu 1:100 albo i 1:200.
Kiedyś też próbowałem go w rozcieńczeniu 1:1000 czy 1:2000, już nie pamiętam, FOTO opublikowało przepis na takie wywołanie super akutancyjne i superwyrównawcze.
Wyszło jak przedobrzone HDRy. Trwało to, już nie pamiętam, ale ze 12 czy 24 h.
Kiedyś najbardziej lubianym przeze mnie wywoływaczem był ORWO A49, czyli Atomal AGFY.
Jak nie on, to Hydrofen W17.
A czasami do niektórych zastosowań R09, czyli Rodinal, dostępny też jako W39 w wersji polskiej Fotonu, ale najchętniej w rozcieńczeniu 1:100 albo i 1:200.
Kiedyś też próbowałem go w rozcieńczeniu 1:1000 czy 1:2000, już nie pamiętam, FOTO opublikowało przepis na takie wywołanie super akutancyjne i superwyrównawcze.
Wyszło jak przedobrzone HDRy. Trwało to, już nie pamiętam, ale ze 12 czy 24 h.
- von Boroszlo