Stream of consciousness

zdjęcia i o zdjęciach - bez dogmatu
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
rbit9n
Ribitibi

Re: Stream of consciousness

Post autor: rbit9n »

od kogo?
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

wpk pisze: Sebastian! Czym się różni australopitek?!
Że ma jedną nóżkę bardziej od drugiej... :P
Sowy nie są tym, czym się wydają...
Ligo

Post autor: Ligo »

Owain pisze:Znam się niby na amerykańskich misjach kosmicznych a kiedyś na różnicach w czaszkach australopiteka, pitekantropa i neandertalczyka.
I kto był w przewadze na Podkarpaciu?
Awatar użytkownika
danz1ger

Post autor: danz1ger »

puch24 pisze:A to tak jak ja. Jestem technicznym humanistą i w gruncie rzeczy jestem w rozkroku pomiędzy tymi dziedzinami, przez co znam się na wszystkim, i na niczym dobrze. :-( Mogłoby to być moje błogosławieństwo, gdybym umiał to przekuć na życiowy sukces. Niestety, nie umiem, i dlatego jest to moje przekleństwo, bo z rozkroku coraz bardziej robi się szpagat. :-(
czyli jak mówią Hamburgery jesteś "Jack of all trades, master of none."
Shoot First, Ask Questions Later.
puch24

Post autor: puch24 »

Jest to smutna konstatacja. :-(
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

Obrazek
puch24

Post autor: puch24 »

Optyczne donoszą o dwóch nowych ciekawostkach:

Meyer Optik Görlitz zapowiada pojawienie się w 2018 roku obiektywu Primagon 2,8/24. Ma mieć siedem soczewek, w tym jedną asferyczną, i kosztować, bagatela, 5000 euronów (sic!). Myślę, że chyba komuś się coś pomyliło o jedno zero. 500 euronów to już drogo za taki obiektyw...

Canon, natomiast, pokazał przebąkiwany już od jakiegoś czasu stabilizowany makroobiektyw do systemu EF-S (czyli swoje APS-C), 2,8/35, z wbudowaną pierścieniową lampą oświetlającą. Obiektyw daje ostre obrazy od 3 cm (trochę blisko), a lampa ma dwie części (prawą i lewą), o indywidualnie regulowanej mocy. W sumie bardzo ciekawy pomysł, w pewnym stopniu zastępuje dodatkową lampę pierścieniową.
Natomiast taka ogniskowa budzi moje wątpliwości, bo wymusza pracę z bardzo niewielkiej odległości. Może i dobre dla numizmatyków czy filatelistów, ale "robaszki" raczej będą uciekały.
jo44

Post autor: jo44 »

puch24 pisze: ale "robaszki" raczej będą uciekały.
Na "kropelkę" je. :)
Metanoia

Post autor: Metanoia »

puch24 pisze:A to tak jak ja. Jestem technicznym humanistą i w gruncie rzeczy jestem w rozkroku pomiędzy tymi dziedzinami, przez co znam się na wszystkim, i na niczym dobrze. :-( Mogłoby to być moje błogosławieństwo, gdybym umiał to przekuć na życiowy sukces. Niestety, nie umiem, i dlatego jest to moje przekleństwo, bo z rozkroku coraz bardziej robi się szpagat. :-(
"Schizofrenicy nie są ani głupi nie są też z całą pewnością prości . Ukierunkowują oni siłę swojego umysłu na zrozumienie. Skumulowana zdolność abstrakcyjnego myślenia powoduje refleksje odrywające umysł od rzeczywistości, jak medytacja, hipnoza czy podróże astralne. Stąd nieumiejętność faktycznej twórczości czegoś namacalnego, formułowania zrozumiałych idei, myśli i genialnych odkryć. Na pewnym poziomie gdy myśli są aksjomatami, mamy do wyboru je przyjąć bez potwierdzenia i dowodu tak jak to robią najbogatsi lub je drążyć, co wybierają schizofrenicy docierając do refleksji niemożliwych do zwerbalizowania. Genialność idei którym brakuje słów jest ów trudnością w zrozumieniu schizofreników. Ci którym udało się ukuć z nich terminy, teorie czy obrazy to nazwiska, które już przytaczałem, wybitne postacie w historie świata, które wpłynęły na jego kształt. "

zacytowałam z http://piotrkielski.aserwer.pl/artykul-4677.html
Awatar użytkownika
rbit9n
Ribitibi

Post autor: rbit9n »

Ligo pisze:
Owain pisze:Znam się niby na amerykańskich misjach kosmicznych a kiedyś na różnicach w czaszkach australopiteka, pitekantropa i neandertalczyka.
I kto był w przewadze na Podkarpaciu?
ludziska z Cro-Magnon.
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
ODPOWIEDZ