Rowerowe dyr-dymały
Re: Rowerowe dyr-dymały
Taki żarcik. Próbowałem biegać z Rokersem przez kilka miesięcy i to była męczarnia. Przynajmniej dla mnie. Dłuższych tras raczej nie dałby rady przebiec, bo wolny może i nie jest, ale po sprincie musi sobie odpocząć. Pieszo raz zrobiliśmy nawet ze 20km, tzn. ja, bo on w tym czasie pewnie ze dwa razy więcej, ale to był bardziej spacerek a i tak w domu cienias padł.
dobra, ale spimy w lesie 

Sebastian, ja temat załatwiam w jeden dzień. Spać będę w swoim wygodnym łóżku.
Paczta jaki wygodnicki!
Jest jakaś polecana apka na andro ze mapami ze naniesionymi ścieżkami rowerowymi?
Ja używam mapy.cz, ale w sumie tylko jak zapodaję do Czech. U nas używam ridewithgps.
Obie mają wersję apkowe i na PC. Z tym, że ja planuję trasy na kompie i potem wrzucam do Garmina.
mapy.cz jest całkiem darmowe, ridewithgps wymaga już konta premium do jazdy po zaplanowanym tracku.
Koledzy też chwalą komoot, ale nie miałem styczności.
Obie mają wersję apkowe i na PC. Z tym, że ja planuję trasy na kompie i potem wrzucam do Garmina.
mapy.cz jest całkiem darmowe, ridewithgps wymaga już konta premium do jazdy po zaplanowanym tracku.
Koledzy też chwalą komoot, ale nie miałem styczności.
W pliku gpx? Teraz widzę, że do swojego zegarka mogę wrzucać szlaki, ale nigdy tego nie sprawdzałem. W aplikacji tomtoma jednak nic nie można edytować a jedynie przerobić na pliki gpx i wysłać do zegarka trasy, które już wcześniej zrobiłem. W tych mapach cz widzę opcję importu do gpx, ale jak wcześniej zaplanować trasę?
Narysować sobie, najlepiej ręcznie. Można z przyciąganiem do drogi, można za pomocą prostych kresek, szybciej, ale nieco mniej precyzyjnie przez co nawigacja może częściej krzyczeć o zjechaniu ze śladu.
Zapodajesz sobie mapę Outdoor, bo na niej są nieniesione szlaki piesze i rowerowe. W menu po prawej przełączasz się na zakładkę Directions i wybierasz sposób poruszania się za za pomocą ikonki. Plusem zaznaczasz gdzie będzie start, a drugim plusem gdzie End i potem sobie przeciągasz trasę tak, aby biegła jak zaplanowałeś. Na końcu dajesz Export, zapisujesz jako GPX i wgrywasz do odbiornika.
Jak chcesz lecieć kreskami to z menu Tools wybierasz Distance and Area measurement i jedziesz, potem znowu export do GPX.
Zapodajesz sobie mapę Outdoor, bo na niej są nieniesione szlaki piesze i rowerowe. W menu po prawej przełączasz się na zakładkę Directions i wybierasz sposób poruszania się za za pomocą ikonki. Plusem zaznaczasz gdzie będzie start, a drugim plusem gdzie End i potem sobie przeciągasz trasę tak, aby biegła jak zaplanowałeś. Na końcu dajesz Export, zapisujesz jako GPX i wgrywasz do odbiornika.
Jak chcesz lecieć kreskami to z menu Tools wybierasz Distance and Area measurement i jedziesz, potem znowu export do GPX.
Senk ju. Coś wgrałem na próbę do biegania. Zaraz sobie sprawdzę czy to działa jakoś sensownie.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Czyli to ma asystenta pasa ruchu???

A czy istnieje wersja premium z siłownikami do kierownicy?