Rowerowe dyr-dymały

off-duty
ODPOWIEDZ
cz4rnuch

Re: Rowerowe dyr-dymały

Post autor: cz4rnuch »

Dzień bez relacji dniem straconym.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Udało się też przeskoczyć magiczne 45km/h, ale tak może przez 10 miliseund no i nie powiem, że było tak do końca płasko :)

Obrazek
Awatar użytkownika
rbit9n
Ribitibi

Post autor: rbit9n »

cz4rnuch pisze: 06 lip 2021, 22:59 W mapach czy przydałaby się nakładka z planami wyrębów od naszych leśników. Wtedy byłby to produkt idealny.
https://mapy.lasyiobywatele.pl/zanim-wy ... -las.html# pewnie znasz tę stronę. nie wiem, jak u Ciebie, ale u nas strasznie nieaktualne dane. patrzę na mapkę - zielono, jadę a tam już dawno wycięte i wykarczowane, a miało być nietykane.

Dodano po 3 minutach 38 strzałach znikąd:
Obrazek
ale szeroka kiera, musi barczysty z Ciebie cz4rnuch.
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
cz4rnuch

Rormalna, w porównaniu np. do tych od górali to bym powiedział, że tycia.

Obrazek

Zresztą po drodze do pracy mam taki przesmyk testujący, bardzo wąski chodnik i po jednej stronie ściana budynku a po drugiej pleksi jakaś, chyba dźwiękowa. Ciorny ziu i jest po drugiej stronie a górale szorują po tej pleksi.

Ps hehe, dopiero jak podlinkowałeś tę fotkę to zauważyłem, że chyba cały las na zblokowanym amorku przejechałem. Tak coś właśnie się zastanawiałem czemu nadgarstek jeden jakby z lekka ciśnie.
zdyboo

Post autor: zdyboo »

Nachylenia jak w Tatrach, że liny do wspinaczki pomontowali? Czy może na końcu tej liny był mieszkaniec tej jamy?

Co do szerokości kiery to w MTB mam 75 cm i przy krótkim 5 cm mostku kontrola nad rowerem jest wyśmienita. Chyba, żaden z moich rowerów tak dobrze nie reaguje na ruch kierownicą. W gruzie mam baranka 42 cm na górze, ale z 16 stopniową flarą, zatem na dole ma nieco więcej. W poprzednim miałem kierownicę 46 cm z 12 stopniową flarą i było za szeroko. Po trasie 140 km, zdrętwiał mi mały palec u dłoni i tak już zostało. Puściło dopiero jak rozwaliłem ten rower i miałem przerwę. Na obecnym jest spoko. W crossie mam klasykę, czyli prostą kierownicę 56 lub 58 cm i mostek 11 cm. Długością mostka rekompensuje sobie niewielką ramę.
gavin

Post autor: gavin »

Jasnosceptyku załóż Ty Strave, bendziem Cię obdarowywać kudosami!
cz4rnuch

Sprawdziłem centymetrem i kiera mnie wychodzi ok 63cm czyli faktycznie trochę szersza niż standard, ale to pewnie przez te mini różki (które nawet lubię).

PS Do tych strav to chyba jeszcze nie dojrzałem. Miałem kiedyś endomondo, ale jakoś nie rozumiałem po co to?
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

(W kwestii formalnej, to mamy tu już sektę pedałowców z czterema członkami.)
Awatar użytkownika
rbit9n
Ribitibi

cz4rnuch pisze: 07 lip 2021, 22:14 Sprawdziłem centymetrem i kiera mnie wychodzi ok 63cm czyli faktycznie trochę szersza niż standard, ale to pewnie przez te mini różki (które nawet lubię).
to ja chyba mam 55 centów, plus rogi topika z lusterkami, ale dla mnie i tak za szeroko, chciałem węziej, tylko Larry Zębatka powiedział, że chyba mnie jhwh opuścił. w każdym razie i tak trzymię węziej, jeszcze po dwa centy możnaby użnąć.
cz4rnuch pisze: 07 lip 2021, 22:14
PS Do tych strav to chyba jeszcze nie dojrzałem. Miałem kiedyś endomondo, ale jakoś nie rozumiałem po co to?
jak poco? żeby se kudosy dawać w strawie.

ORT!
Ligo

Post autor: Ligo »

Trzeba pamiętać, że jak ekranik zgaśnie, to dalej się rowerem nie pojedzie.
Awatar użytkownika
rbit9n
Ribitibi

rbit9n pisze: 08 lip 2021, 13:56
to ja chyba mam 55 centów, plus rogi topika z lusterkami, ale dla mnie i tak za szeroko, chciałem węziej, tylko Larry Zębatka powiedział, że chyba mnie jhwh opuścił. w każdym razie i tak trzymię węziej, jeszcze po dwa centy możnaby użnąć.
my mistake! od gumy, do gumy jest 52 centometry. aczkolwiek wolałbym 48 cm.
ODPOWIEDZ