Dywagacje o zakupie A7

wszystko, co chcielibyście wiedzieć o technice, ale boicie się zapytać
ODPOWIEDZ
puch24

Re: Dywagacje o zakupie A7

Post autor: puch24 »

Ślimaki ważą.

Obrazek
puch24

Post autor: puch24 »

Pojawił się Słony A9.

Za Fotopolis:
"Wygląda na to, że właśnie spełniają się sny producentów bezlusterkowców o definitywnym objęciu prowadzenia w wyścigu z lustrzankami. Zaprezentowany dziś Sony A9 robi świetne pierwsze wrażenie. Sercem konstrukcji jest pierwszy w historii aparatów cyfrowych 24-megapikselowy sensor w technologii Stacked CMOS, wpierany nowym procesorem BIONZ X, który pracować ma kilkukrotnie szybciej od dotychczasowych konstrukcji.

Szybkość to zresztą pierwsze imię tej konstrukcji. Nowy, wyposażony w 693 punktów detekcji fazy system AF pokrywa 93% kadru i dokonuje 60 pomiarów na sekundę, co sprawić ma, że nie umknie nam nawet najbardziej dynamiczna akcja. Według zapewnień producenta, autofokus oferować ma o 25% większą skuteczność od systemu znanego z aparatu Sony A7R II. Świetny autofokus wspierać będzie równie sprawny tryb seryjny, w którym będziemy w stanie fotografować z prędkością aż 20 kl./s (z pełnym wsparciem AF), co ważne bez widocznego zaciemnienia wizjera. W tym trybie wykonamy do 362 zdjęć JPEG lub 241 zdjęć RAW."

Dodano po 1 minucie 42 sekundach:
I wszystko świetnie, tylko kiedy pojawi się pełen komplet obiektywów, oczywiście AF?

Dodano po 8 minutach 40 sekundach:
Cena ciekawa, od piątku mają przyjmować w USA preordery w cenie zaledwie $4500, w BH, Adoramie, Amazonie.

Poza tym obiektyw 100-400, cena $2500. Po prostu taniocha. Dwa razy odpuszczę sobie drugie śniadanie, i moje!
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

Zapytam prostymi, nikoniarskimi słowami. Czy wasze A7 jeszcze robią zdjęcia?
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Nie.
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

Tak.
Sowy nie są tym, czym się wydają...
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Pacz Pan! Tu mnie obśmiewali z tematami technicznymi a same się udzielajo na żółtym forum i o nowej aparatce mondrujo! Takie cfane! :P
samek

Post autor: samek »

No dziękuję. Właśnie się dowiedziałem, dzięki Wam, że Sony coś nowego wypuściło. Aż se poczytałem.
Ta aparatka to jest bardzo poważna historyja.
Ligo

Post autor: Ligo »

Owain pisze:Pacz Pan! Tu mnie obśmiewali z tematami technicznymi a same się udzielajo na żółtym forum
Już było. Ale jeszcze raz - nie z tematami technicznymi, tylko jak chciałeś kropy do A7 zakładać.
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Ja widzę, że Ci na całej linii politycznej podpadłem i teraz jestem elementem podejrzanym, szkodliwym a może nawet i ruskim ;)
Ligo

Post autor: Ligo »

Nigdy nie przyszłoby mi do głowy, aby określać kogoś kmiotem i kołtunem tylko dlatego, że ma inne poglądy.
Nawet, jeśli jest kierowcą betoniarki.
ODPOWIEDZ