Rowerowe dyr-dymały
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Re: Rowerowe dyr-dymały
A sex?
Dodano po 7 minutach 12 strzałach znikąd:
PS Bo ani z gulaszem, ani nawet z rowerem - to nie to.
Dodano po 7 minutach 12 strzałach znikąd:
PS Bo ani z gulaszem, ani nawet z rowerem - to nie to.
Tak się napchałem gulaszem, że nie chce mi się nawet palcem ruszyć.
Hahaha!
Marcin, przejrzyj sobie stronę: https://theradavist.com/, zwłaszcza sekcję "Reportage" polecam. Masa fajnych zdjęć, masa fajnych i dziwnych rowerów. Moje odkrycie sprzed kilku miesięcy, od tej pory jestem fanem.
Ja pancerze oraz linki obcinam za pomocą nożyc do blachy, takich z ząbkowanymi ostrzami ze stali CrMo. Obcęgi czy kombinerki musiałby być naprawdę ostre, żeby dobrze przeciąć. Próbowałem i czasem więcej było roboty z pozbyciem się zadziorów niż samym cięciem. W nożycach ostrza zachodzą na siebie jak w zwykłych nożyczkach i jak w specjalnych obcinaczkach do pancerzy. Czasem ludzie też używają szlifierki kątowej do cięcia pancerzy, ale wiem, że nie masz. Poza tym szlifierką raczej nie utniesz linki, za wiotka.
Marcin, przejrzyj sobie stronę: https://theradavist.com/, zwłaszcza sekcję "Reportage" polecam. Masa fajnych zdjęć, masa fajnych i dziwnych rowerów. Moje odkrycie sprzed kilku miesięcy, od tej pory jestem fanem.
Ja pancerze oraz linki obcinam za pomocą nożyc do blachy, takich z ząbkowanymi ostrzami ze stali CrMo. Obcęgi czy kombinerki musiałby być naprawdę ostre, żeby dobrze przeciąć. Próbowałem i czasem więcej było roboty z pozbyciem się zadziorów niż samym cięciem. W nożycach ostrza zachodzą na siebie jak w zwykłych nożyczkach i jak w specjalnych obcinaczkach do pancerzy. Czasem ludzie też używają szlifierki kątowej do cięcia pancerzy, ale wiem, że nie masz. Poza tym szlifierką raczej nie utniesz linki, za wiotka.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Ludzie, Wy te linki kupujecie na metry jak kiełbasę?
Nie Woytku, linki występują w określonych długościach. Pancerze można za to kupić na metry.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Oddzielnie? A nie można kupić od razu linki w komplecie z pancerzem?
Można. Jagwire ma zestawy linek, pancerzy i końcówek. Kupowałem takie zestawy jak potrzebowałem rower okablować.
- rbit9n
- Ribitibi
wczoraj oglądaliśmy z Antkiem rowery dla młodzieży i korzystając z okazji, która czyni złodziejem, siadłem sobie na grawela. kurde faja, ale tym się fajnie kręci, chociażby tylko po sklepie. tylko kurde, były takie manetki SRAM i w dół mi zeszła przerzuta, ale już za gupi byłem, żeby ją wciągnąć na górę. taka wiecie, manetka pod klamką. w klamce. w każdym razie, fajnie, tylko kurde faja, kolarka na laczkach od górala?
Dodano po 11 minutach 25 strzałach znikąd:
o, i to jest wada, że się nie chodzi z fonem do szopu, bo bym sobie zaraz na tyrurze podglądnął, że trzeba było pchać manetkę na siłę, na grandę, na chama poza pierwszy clic!
Dodano po 11 minutach 25 strzałach znikąd:
o, i to jest wada, że się nie chodzi z fonem do szopu, bo bym sobie zaraz na tyrurze podglądnął, że trzeba było pchać manetkę na siłę, na grandę, na chama poza pierwszy clic!
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
W klamkomanetkach Sram żeby wrzucić lżejszy bieg, trzeba mocniej pchnąć dźwignię od zrzucania. Krótki klik zrzuca, długi klik wrzuca. Akurat ten system mi bardziej pasuje niż Shimano, gdzie do wrzucenia biegu trzeba całą klamkę pchnąć w bok. Jeździłem na obu. Obecnie mam Shimano.
Gravel jak sama nazwa wskazuje to rower do jeżdżenia po gruzie. Mam już drugiego i nie mogę przestać jeździć. Zatem wiem, że fajnie.
Opony od górala w gravelach u nas są mniej popularne. Typowa opona do gruza ma szerokość 40 mm, a obecnie w szosówkach też się szersze opony już montuje, tak w okolicach 30 mm, zatem różnica nie jest już taka znaczna. Opony 25 mm, to już tylko w typowym sprzęcie racingowym są fabrycznie montowane.
Gravel jak sama nazwa wskazuje to rower do jeżdżenia po gruzie. Mam już drugiego i nie mogę przestać jeździć. Zatem wiem, że fajnie.
Opony od górala w gravelach u nas są mniej popularne. Typowa opona do gruza ma szerokość 40 mm, a obecnie w szosówkach też się szersze opony już montuje, tak w okolicach 30 mm, zatem różnica nie jest już taka znaczna. Opony 25 mm, to już tylko w typowym sprzęcie racingowym są fabrycznie montowane.
- rbit9n
- Ribitibi
no właśnie pamiętałem, że w shimano trzeba całą klamką ruszyć, a tu nic, a nie chciałem sklepowego sprzętu nadwyrężać.
ja w crossie mam opony 35 mm, ale u mnie to głównie takie turlanie po lepszej, lub nieco gorszej szosie, więc jak widzę coś grubszego, jeszcze z klockami, to mi nie sztymuje.
czy ten grawel, to ma taką koncepcję, jak przełajówki? czy źle myślę. bo w sumie w przełaju, to się chyba więcej biega z rowerem, niż jedzie. chyba.
Dodano po 1 minucie 5 strzałach znikąd:
swoja drogą to skandal! mój rower nie jest przesadnie lekki, no ale 14 kg w przypadku ramy 21'' idzie zrozumieć, ale żeby rower dla gówniarstwa ważył 12 kg?
ja w crossie mam opony 35 mm, ale u mnie to głównie takie turlanie po lepszej, lub nieco gorszej szosie, więc jak widzę coś grubszego, jeszcze z klockami, to mi nie sztymuje.
czy ten grawel, to ma taką koncepcję, jak przełajówki? czy źle myślę. bo w sumie w przełaju, to się chyba więcej biega z rowerem, niż jedzie. chyba.
Dodano po 1 minucie 5 strzałach znikąd:
swoja drogą to skandal! mój rower nie jest przesadnie lekki, no ale 14 kg w przypadku ramy 21'' idzie zrozumieć, ale żeby rower dla gówniarstwa ważył 12 kg?
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!