Rowerowe dyr-dymały
Re: Rowerowe dyr-dymały
nigdzie nie ma szos na sprzedaż
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Kup asfalt i sam zrób.
Szukam szosufki. Dużych wymagań nie mam. Rama alu, rozmiar M, widelec karbon. Rura tapered. Sztyca 27.2. Geometria endurance. Hamulce szczękowe. Grupa w sumie obojetnie Claris/Sora/Tiagra. Byle kompletna, bez lipnej korby czy kasety. Może być zewnętrzne prowadzenie linek. Opony najlepiej 28mm. Tyle
Jakby kto widział...
A ten rozmiar M w centymetrach to ile ma być?
Budżet jaki masz?
centrumrowerowe.pl ma jakieś szosówki.
Taka Orbea na ten przykład.
Budżet jaki masz?
centrumrowerowe.pl ma jakieś szosówki.
Taka Orbea na ten przykład.
Chyba 55. Budżet do 5k.
To ta Orbea co ją podlinowałem powinna być spoko. Oczywiście ma swoje wady. Np. brak sztywnych osi, prosta główka ramy, czy raczej kiepskie hamulce, bo to już nie Sora, a jakieś Orbea, czyli w najlepszym wypadku rebrandowane Tektro, ale rower jest. Choć na wszelki wypadek bym się upewnił.
Te wady będą znamienne dopiero przy chęci rozbudowy roweru, ciężko będzie dostać lepsze koła na QR9/10. Podobnie z widelcem, ale jak zamierzasz kupić i jeździć to będzie OK.
Te wady będą znamienne dopiero przy chęci rozbudowy roweru, ciężko będzie dostać lepsze koła na QR9/10. Podobnie z widelcem, ale jak zamierzasz kupić i jeździć to będzie OK.
https://www.decathlon.pl/p/rower-szosow ... mc=8518726
taki deca to robi niezłe zamieszanie w sumie, pomijając te tarczówki zbędne, tak czy inaczej na braku
Orbea spoko, ale biały rower to już mam
, ale w sumie żonka by się nie pokapowała 
taki deca to robi niezłe zamieszanie w sumie, pomijając te tarczówki zbędne, tak czy inaczej na braku
Orbea spoko, ale biały rower to już mam

Decathlon oczywiście, że ma dobre rowery w dobrej cenie nawet, tylko że tylko w katalogu. Fizycznie tam trafić rower to niemożebne szczęście trzeba mieć.
Tarczówki dotrą i do tego rodzaju roweru. Raczej za kilka sezonów hamulce obręczowe będą tylko w najtańszym sprzęcie. Wiem, że prosi kręcą nosem, zmieniają hamulce na obręczowe w trakcie trwania wyścigu, ale za kilka sezonów mogą nie mieć wyjścia. Jak Campa, Shimano i Stram wyjdą ze szczękowych w wysokich grupach to cała reszta będzie się musiała dostosować.
Oczywiście ja twierdzę, że mechaniczne tarczówki to zło, ale w rowerach szosowych to decyzja dalece poważniejsza niż w MTB. Klamki nie są rozdzielone od manetek.
Tarczówki dotrą i do tego rodzaju roweru. Raczej za kilka sezonów hamulce obręczowe będą tylko w najtańszym sprzęcie. Wiem, że prosi kręcą nosem, zmieniają hamulce na obręczowe w trakcie trwania wyścigu, ale za kilka sezonów mogą nie mieć wyjścia. Jak Campa, Shimano i Stram wyjdą ze szczękowych w wysokich grupach to cała reszta będzie się musiała dostosować.
Oczywiście ja twierdzę, że mechaniczne tarczówki to zło, ale w rowerach szosowych to decyzja dalece poważniejsza niż w MTB. Klamki nie są rozdzielone od manetek.
van rysel na 105 w mce dostępny wysyłkowo. hmmm
Ja bym brał.