Rowerowe dyr-dymały

off-duty
ODPOWIEDZ
gavin

Re: Rowerowe dyr-dymały

Post autor: gavin »

Ja wziąłem 45.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Aleśta platfusy! :shock:
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

Kajakusy.
gavin

Post autor: gavin »

https://www.bikester.pl/brooks-cambium- ... xgQAvD_BwE

Dodano po 54 minutach 47 strzałach znikąd:
Pierwsza podróż w espedeczkach dzisiaj, nawet bez gleby. Buty spoko, jeno trochę przy języku cisły, ale może za mocno zapiąłem.
Awatar użytkownika
rbit9n
Ribitibi

Post autor: rbit9n »

zdyboo pisze:Ja dziś byłem nad Jeziorem Bystrzyckim w baletkach.
Baletki stąd, że w butach rowerowych podeszwa się nie zgina lub zgina się bardzo mało i stanąć na czubkach jak w pointach nie jest trudno.
ja mam elasticzne, takich już nie robią, co mnie martwi, bo pomimo niewielkiego najazdu, to dziesięć lat robi robotę i trzebaby pomyśleć o nowych.
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
zdyboo

Post autor: zdyboo »

gavin pisze: 27 sie 2021, 08:50Pierwsza podróż w espedeczkach dzisiaj, nawet bez gleby. Buty spoko, jeno trochę przy języku cisły, ale może za mocno zapiąłem.
Dla mnie przez szereg lat buty Shimano były ogólnie za wąskie i wymagały rozbicia. Zwykle po pierwszej, dłuższej jeździe mnie stopy bolały. Swego czasu nawet robiłem tak, że chodziłem w fabryce przez tydzień w takich butach i potem już było OK.
rbit9n pisze: 27 sie 2021, 09:07ja mam elasticzne, takich już nie robią, co mnie martwi, bo pomimo niewielkiego najazdu, to dziesięć lat robi robotę i trzebaby pomyśleć o nowych.
Przecież Shimano nadal robi buty z miękką podeszwą. Na przykład takie. Zresztą jak klikniesz nr twardości podeszwy to wyświetli się tabletka z całą bieżącą kolekcją, podzielona pod względem twardości podeszwy.
Ja też mam jedną parę elastyczną, używam ich jak rower do serwisu oddaję i wracam z buta do domu.
Awatar użytkownika
rbit9n
Ribitibi

Post autor: rbit9n »

takie nie, buty SPD z siódemką w oznaczeniu. one może nie takie extra giętkie, ale nie zapominaj, że ja stary pankowiec, od ćwierć wieku łażę w glanach, więc mam zakłamany obraz miękkiej podeszwy.
z tego co patrzę, to teraz pewnie by to był XC-5 lub XC7.
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
zdyboo

Post autor: zdyboo »

Glany znowu tak twardej podeszwy nie mają. Nie są to może cichobiegi, ale ta podeszwa normalnie się zgina.
XC7 mam teraz, a XC5 miałem w jakiejś poprzedniej wersji, całe sznurowane. Pewnie miałbym do teraz, ale podeszwa pękła. Różnicy w twardości podeszwy między tymi dwoma modelami nie zauważyłem.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

rbit9n pisze: 27 sie 2021, 09:07bo pomimo niewielkiego najazdu, to dziesięć lat robi robotę i trzebaby pomyśleć o nowych.
Się zwyczajnie wstydzisz przyznać, że wyrosłeś z Sofixów.
Awatar użytkownika
sorevell

Post autor: sorevell »

Obrazek
ODPOWIEDZ