Domyślam się, że jest tu kilka kompromisów (tańszy napęd SX o ile się nie mylę, ponoć lubi się z czasem rozregulować), jakiś rockshox (nawet się nie chwalą modelem więc pewnie coś silverowatego?), ale ponieważ się nie znam to nic innego nie widzę. Kąta nachylenia też nie podają, ale wygląda na dość agresywny czyli mniej niż te 70 stopni o których pisał zdyb? Tarczę 30 też ponoć można wymienić na 32 lub 34?
Powinien dać radę.
Amor to RS Recon. Koła z boostem, to na plus. Heble mogą być takie sobie, ale to może się okazać dopiero w górach przy dłuższych zjazdach.
Geo też nigdzie nie znalazłem.
Na przekrok ramy. Znaczy ile Ci zostaje miejsca między górną rurą, a nabiałem. Przy główce ramy na pewno już nic nie zostanie, ale tu raczej chodzi o pozycję, jak zeskoczysz z siodełka.
Koła z większą szerokością piast, co w teorii pozwala szerzej rozstawić szprychy i koło 29" ma podobną sztywność jak 27,5" w normalnym standardzie.
Normalny standard to 100 mm dla przedniej piasty i 142 mm dla piasty tylnej. Boost to 110 mm dla przedniej i 148 mm dla tylnej. Jak kupowałem górala dwa lata temu to sam byłem nieco zaskoczony, że jest nowy standard. Obecnie jednak już się przyjął.