Aha.
Czyli z pierwotnej konfiguracji tego rowera zostanie sama-rama...
No ale skoro nie da się jej kupić oddzielnie, to mogę tylko po raz kolejny wyrazić ubolewanie nad losem biednych rowerzystów.
PS W niedzielę kupuję Graflexa KE-12(1) i też mam plan:
Nie wywalać z niego nie tylko 99%, ale nawet 1% części wyłącznie w celu zastąpienia ich koniecznie innymi. :proud:
Ładny ten Kross, błyszczący lakier jest lepszy w codziennej eksploatacji. Matowy może fajnie wygląda, ale widać na nim każdą rysę czy plamę.
Zanim dasz mocno ujemny mostek, to obniż obecny przekładając podkładki spod mostka nad mostek. Może nie będziesz musiał kupować.
Ja mam też kierownicę obróconą w mostku lekko w dół. tak mi wygodnie, jak mam w górę to mnie dłonie zaczynają boleć.
Widzę, że białaSS został bez hebli i bez opon. Choć pewnie zapodałeś do niego to co odkręciłeś od Krossa.
Opony są źle założone. Po pierwsze nie powinno się zamieniać opon pomiędzy tyłem i przodem. One inaczej się ścierają i się można czasem na ostrym wirażu zdziwić po takiej przekładce. Poza tym etykieta na oponie powinna być tak ustawiona, aby wentyl był na jej środku. Tam zazwyczaj podane jest maks. ciśnienie i wtedy pompując masz te dane przed oczami. Dopuszczalne jest też ustawienie dokładnie naprzeciw wentyla, aby pokryły się etykietą na obręczy. Tu chodzi, aby też szybko znaleźć wentyl w razie pompowania w trasie. Etykieta to wentyl.
Zasadniczo jednak gratuluję. Oby noga podawała.
Bogusława i Woytka to Owain musi przerobić na te dwa Muppety z loży szyderców.
zdyboo pisze: ↑09 wrz 2021, 15:36
Bogusława i Woytka to Owain musi przerobić na te dwa Muppety z loży szyderców.
Bogusław, ten tu się z nas śmieje czy nas chwali?
zdyboo pisze: ↑09 wrz 2021, 15:36Tam zazwyczaj podane jest maks. ciśnienie i wtedy pompując masz te dane przed oczami. Dopuszczalne jest też ustawienie dokładnie naprzeciw wentyla, aby pokryły się etykietą na obręczy. Tu chodzi, aby też szybko znaleźć wentyl w razie pompowania w trasie. Etykieta to wentyl.
PS W niedzielę kupuję Graflexa KE-12(1) i też mam plan:
Nie wywalać z niego nie tylko 99%, ale nawet 1% części wyłącznie w celu zastąpienia ich koniecznie innymi. :proud:
gieroi!
tylko skórę natrzyj słoninką, żeby się ładnie błyszczała w codziennej eksploatacji.
Opony są przełożone na biegu, historia jest taka, że rowerek przygotowałem po wyjeciu z kartonu elegansio, dokręciłem wszystko, wziąłem się za pumpke. Czytam na gumie max 120 psi. No to wpumpowalem 100psi. Po 2 minutach jebło dwukrotnie. Ale taką miałem chcice na jeżdżenie że przelozylem te gumy jakkolwiek. Już zamówione nowe dyntki i gatorki.