Panzabierze ruledanz1ger pisze:Panda rules!
Rowerowe dyr-dymały
- no_gravity_Carlos
Re: Rowerowe dyr-dymały
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Gavin ma pedzie i dętkę w kwiatki.
- vid3
- Kontakt:
Oo to trzeba pytać Pana Dyntki!
Te trójkątne piździawki to zapewniają przyczepność tylko na zakrętach, w hamowaniu raczej nie biorą udziału.
Typowa szosowa opona jest gładka, ale specjalnie dobrana mieszanka zapewnia dobrą przyczepność, nawet na gładkim mokrym asfalcie. Problem zaczyna się dopiero na gładkich mokrych płytach granitowych, ale takich na szczęście jest mało.
Poza tym hamowanie rowerem to też sztuka, to nie blachosmród, że ciśniesz na maksa w pedał, bo i tak elektronika robi wszystko. Tu są wymagane umiejętności.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
To Wy nie macie ABS i ESP??? Tarcze, hydraulika, pozłacane manetki, a tego ni ma?
Klękejcie narody...
Klękejcie narody...
Do hamulców V-brake istnieje coś takiego jak modulator siły hamowania. Wstawia się to tuż przed hamulcem i faktycznie zapobiega blokowaniu koła. Tyle, że ja takie modulatory mam w palcach wskazujących i szybko pozbyłem się tego mechanicznego. Tam faktycznie jak w blachsmrodach zaciska się klamkę na maksa i modulator robi swoje. Tyle, że wtedy hamulec działa zero-jedynkowo. Lekkie naciśnięcie klamki nie przynosi w zasadzie żadnego efektu.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
To może chociaż ASR w ostrym kole?
- rbit9n
- Ribitibi
nie no, jajca sobie robisz, nie? bo wiesz gdzie kończą kierowcy, którzy tak myślą?zdyboo pisze:
Poza tym hamowanie rowerem to też sztuka, to nie blachosmród, że ciśniesz na maksa w pedał, bo i tak elektronika robi wszystko. Tu są wymagane umiejętności.
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Piotrze, Tomek nie ma prawa jazdy. Pewne rzeczy zna tylko z filmów.