Tylko mi tu nie dissować puszka za te oczywistości. A co do escobaro to chętnie się poduczę, bo teraz są niezłe promocje na loty do Santo Subito. I podobno w Legolandzie też idzie się dogadać.puch24 pisze:Walka ze zmianami języka jest walką z wiatrakami...
Kota dawno nie było
Re: Kota dawno nie było
Przeważnie formy uznawane za błędne w końcu są uznawane za akceptowalne. Choć np. taka forma jak ain't funkcjonuje w angielskim od lat, i ciągle nie jest uznana za dopuszczalną.
Kota dawno nie było.

Zagranico nie robi, tam gadajo w ponglisz.rbit9n pisze:z Tarnobrzega, do jasnego grzyba!Ligo pisze:I jeszcze z Tarnobrzegu.
polecam w kraju i zagranico: https://ksiegarnia.pwn.pl/Slownik-nazw- ... 538,p.html
Dla uproszczenia weźmy inne zacne miasto - Brzeg. "Jedziemy do Brzega", "autobus z Brzega"...
Jak to brzmi? Ujowo, nieprawdaż?
Kot marki alternatywnej. Razy dwa.
A szczego to, bo we tle pierszczonki?
Dodano po 1 minucie 6 sekundach:
eLigo, jak dojedziesz do brzegu, to spadniesz...
A szczego to, bo we tle pierszczonki?
Dodano po 1 minucie 6 sekundach:
eLigo, jak dojedziesz do brzegu, to spadniesz...

Mnie o takie rzeczy nie pytaj, bo ja nie mam i nigdy nie miałem żadnych fajnych szkieł. Zwykły bieda zum, w dodatku, jak to piszą na nikoniarsach, kundel bury.puch24 pisze:...A szczego to, bo we tle pierszczonki?...
Mój ulubiony model.

- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Tap madl.
A niech i będzie zoom coondel boory, zainteresowało mnie, co robi takie pierścionki, i tyle.
- rbit9n
- Ribitibi
gdzie Rzym, a gdzie Krym?Ligo pisze:Zagranico nie robi, tam gadajo w ponglisz.rbit9n pisze:z Tarnobrzega, do jasnego grzyba!Ligo pisze:I jeszcze z Tarnobrzegu.
polecam w kraju i zagranico: https://ksiegarnia.pwn.pl/Slownik-nazw- ... 538,p.html
Dla uproszczenia weźmy inne zacne miasto - Brzeg. "Jedziemy do Brzega", "autobus z Brzega"...
Jak to brzmi? Ujowo, nieprawdaż?
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Wygógluj sobie.