Ciągle liczę, że masz źle skalibrowany alkomat.
Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...
- Owain
- Nasz Czelnik
Re: Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...
Sowy nie są tym, czym się wydają...
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Nie tyle źle, co wcale.
- poor
- Rich poor
- no_gravity_Carlos
bedzie gra na wyrownanym poziomie przynajmniej
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Moi dobrzy ludzie, słuchajcie, ja mówię.
(Kurwa, po angielsku to jakoś dostojnie brzmi, ale po polsku hujowo.)
Otóż nurtuje mnie medialna afera w związku z wstrzymaniem dostaw gazu przez Rosję, a że ja tępy, wiejski głupek, to upraszam mądrzejszych o wytłumaczenie jak krowie do roga.
(Post kieruję szczególnie do gazowników, gdyż oni siłą rzeczy bardziej w temacie - ja bezpośrednio gazu nie używam.)
1. Napadła Rosja na Ukrainę - tak, czy nie?
2. UE i USA ogłosiły w związku z powyższym sankcje dla Rosji, w tym między innymi wstrzymanie zakupów czegokolwiek stamtąd, a gaz się w tym mieści - tak, czy nie?
3. Czyli konkretnie nie powinniśmy tego gazu kupować - tak, czy nie?
4. Zakupy jednak dalej były - tak, czy nie?
5. Ale płatności były w dolarach czy tam euro, jednak Rosja w związku z bankowymi sankcjami zarządała w rublach - tak, czy nie?
6. W rublach nie dostała, więc zakręciła kurek - tak, czy nie?
7. I nagle podniosło się wielkie larum, że Rosja zła, bo zakręciła. Czyli była zła, ale stała się źlejsza, bo mordowanie mordowaniem, ale dopiero gaz woła o pomstę do nieba - tak, czy nie?
8. Ale, kurwa, w związku z sytuacją i sankcjami, przecież tak miało być - tak, czy nie?
9. No chyba, że Rosja, w ramach sankcji, miała dostarczać ten gaz za darmo, bo Zachód się nie przygotował - tak, czy nie?
Pomożecie?
Dodano po 20 minutach 40 strzałach znikąd:
PS A im bardziej Pinokio i jego klakierzy zwiastują, że w związku z gazem Polska już nie tylko wstała z kolan ale wręcz chodzi na szczudłach, to wg mnie bardzo źle rokuje gazownikom.
Obym się mylił.
(Kurwa, po angielsku to jakoś dostojnie brzmi, ale po polsku hujowo.)
Otóż nurtuje mnie medialna afera w związku z wstrzymaniem dostaw gazu przez Rosję, a że ja tępy, wiejski głupek, to upraszam mądrzejszych o wytłumaczenie jak krowie do roga.
(Post kieruję szczególnie do gazowników, gdyż oni siłą rzeczy bardziej w temacie - ja bezpośrednio gazu nie używam.)
1. Napadła Rosja na Ukrainę - tak, czy nie?
2. UE i USA ogłosiły w związku z powyższym sankcje dla Rosji, w tym między innymi wstrzymanie zakupów czegokolwiek stamtąd, a gaz się w tym mieści - tak, czy nie?
3. Czyli konkretnie nie powinniśmy tego gazu kupować - tak, czy nie?
4. Zakupy jednak dalej były - tak, czy nie?
5. Ale płatności były w dolarach czy tam euro, jednak Rosja w związku z bankowymi sankcjami zarządała w rublach - tak, czy nie?
6. W rublach nie dostała, więc zakręciła kurek - tak, czy nie?
7. I nagle podniosło się wielkie larum, że Rosja zła, bo zakręciła. Czyli była zła, ale stała się źlejsza, bo mordowanie mordowaniem, ale dopiero gaz woła o pomstę do nieba - tak, czy nie?
8. Ale, kurwa, w związku z sytuacją i sankcjami, przecież tak miało być - tak, czy nie?
9. No chyba, że Rosja, w ramach sankcji, miała dostarczać ten gaz za darmo, bo Zachód się nie przygotował - tak, czy nie?
Pomożecie?
Dodano po 20 minutach 40 strzałach znikąd:
PS A im bardziej Pinokio i jego klakierzy zwiastują, że w związku z gazem Polska już nie tylko wstała z kolan ale wręcz chodzi na szczudłach, to wg mnie bardzo źle rokuje gazownikom.
Obym się mylił.
- Owain
- Nasz Czelnik
Tak.
Tak.
Nie.
Etycznie nie powinniśmy, faktycznie będziemy jeszcze pośrednio lub bezpośrednio kupować ropę, węgiel, gaz i kawior.
Tak.
Tak.
Tak.
Nie.
Tak.
Nie.
Sowy nie są tym, czym się wydają...
- cichykot
- Tamarukam
obowiązywały nas wciąz umowy do końca roku więc czy bysmy brali czy nie płacić musielismy.
umowy nie przewidywały płatnosci w rublach więc polska mogła tego nie robc.
rosja bezprawnie zakreciła kurek ( umowy nie opiewały na płatnosci w rublach) wiec mam bardzo duze szanse na odszkodowanie.
i tyle.
ukraine tez bierze wciaz rope chyba i gaz od rosji, za która płaci ruski, za te pieniadze rosja ma na bron, którą wykorzystuje, przeciwko ukrainie a ta ma ropę do czołgów itd którymi napierdala w ruskich.
nie rozbierzesz.
jedno jest pewnie, zeby nie kaczynski na którego tak plujesz i naimski który stawał na głowie zeby budowac gazoporty i podpisywac umowe z norewgami i USA, która to została zerwana za rządów PO , dzisiaj byłbyś bez gazu totalnie i nie tylko ty.
btw
nikt nie jest w stanie tego zrozumiec, lepiej isc sie najebac.
gaz jest gaz.
Dodano po 21 minutach 39 strzałach znikąd:
nawet nie wspomne przy tym o wysmiewaniu sie z obrony terytorialnej, ze na co to komu, zamówieniach na baryaktary tak obsmiewane w prasiei przez tych durniów z PO, kupno abramsów, wyrzutni przeciwpancernych, systemu obrony rakietowej ,F35 itd i wielu innych rzeczy, które to tak ten wysmiewany miedzy innymi błaszczak robił konsekwentnie.
nie mam zamiaru wywoływac tu zadnej wojny ideologicznej stwierdzam prosty fakt.
umowy nie przewidywały płatnosci w rublach więc polska mogła tego nie robc.
rosja bezprawnie zakreciła kurek ( umowy nie opiewały na płatnosci w rublach) wiec mam bardzo duze szanse na odszkodowanie.
i tyle.
ukraine tez bierze wciaz rope chyba i gaz od rosji, za która płaci ruski, za te pieniadze rosja ma na bron, którą wykorzystuje, przeciwko ukrainie a ta ma ropę do czołgów itd którymi napierdala w ruskich.
nie rozbierzesz.
jedno jest pewnie, zeby nie kaczynski na którego tak plujesz i naimski który stawał na głowie zeby budowac gazoporty i podpisywac umowe z norewgami i USA, która to została zerwana za rządów PO , dzisiaj byłbyś bez gazu totalnie i nie tylko ty.
btw
nikt nie jest w stanie tego zrozumiec, lepiej isc sie najebac.
gaz jest gaz.
Dodano po 21 minutach 39 strzałach znikąd:
nawet nie wspomne przy tym o wysmiewaniu sie z obrony terytorialnej, ze na co to komu, zamówieniach na baryaktary tak obsmiewane w prasiei przez tych durniów z PO, kupno abramsów, wyrzutni przeciwpancernych, systemu obrony rakietowej ,F35 itd i wielu innych rzeczy, które to tak ten wysmiewany miedzy innymi błaszczak robił konsekwentnie.
nie mam zamiaru wywoływac tu zadnej wojny ideologicznej stwierdzam prosty fakt.
- Owain
- Nasz Czelnik
- vid3
- Kontakt:
Kurwa, czego tu nie rozumieć.
To MY mieliśmy ten kurek zakręcić a nie ONI.
To MY mieliśmy się odciąć samodzielnie a nie oni nas.
To MY mieliśmy zrobić za miesiąc może dwa.
Może we wrześniu albo w grudniu albo za rok.
Decyzję miał podjąć Sejm, klepnąć Senat, podpisać Prezydent.
A tu kurwa taki Zonk.
Dodano po 36 strzałach znikąd:
Jebać ich.
To MY mieliśmy ten kurek zakręcić a nie ONI.
To MY mieliśmy się odciąć samodzielnie a nie oni nas.
To MY mieliśmy zrobić za miesiąc może dwa.
Może we wrześniu albo w grudniu albo za rok.
Decyzję miał podjąć Sejm, klepnąć Senat, podpisać Prezydent.
A tu kurwa taki Zonk.
Dodano po 36 strzałach znikąd:
Jebać ich.
- cichykot
- Tamarukam
powoli do tego by doszło, że sami byśmy zakręcili.
nie rozumiem Twojego jadu vid.
przebudzenie boli ?
wiadomo tusk z komorowskim już dawno by ta wojne wygrali.
nie rozumiem Twojego jadu vid.
przebudzenie boli ?
wiadomo tusk z komorowskim już dawno by ta wojne wygrali.