Ale to już nie Baranowski... ;p

Dziurę wypełnij pianką montażową albo rzeczywiście gipsem budowlanym (tylko wiesz, on wiąże błyskawicznie, także trzeba się streszczać). Piankę dotnij do płaszczyzny, a jeżeli gips - to wepchnij w dziurę tak, żeby nie wystawał. Resztę Twoich zmartwień powinno rozwiązać wiaderko gotowej szpachli gipsowej (do takich zadań nie ma sensu się bawić w mieszanie suchego gipsu z wodą, lepiej kupić gotową szpachlę). Co do wspomnianej siatki, to jak już to fizelina, ale będziesz miał problem z uzyskaniem płaszczyzny, a jak zrozumiałem - to nie jest jakieś eksponowane miejsce, wiec sama szpachla powinna wystarczyć.Owain pisze:Wy mi lepiej poraźcie, czy taką dziurkę lepiej gipsem budowlanym czy klejem gipsowym? To jest płyta g-k, a resztka rurki nie wystaje ponad płaszczyznę ściany. Ma być w miarę estetycznie ale bez pierdolenia, bo to wynajmowane mieszkanie.
No i czy po odcięciu nożem do tapet folii tuż przy nowym grzejniku i zdarciu folii również tej pomalowanej, to lepiej gipsem szpachlowym czy gładzią szpachlową? Wiem, że zależy od warstwy i czasu na babranie, ale nie wiem jaka będzie owa "wyrwa", obstaję, że 4mm gładzi gipsowej a potem ze 2 mm gładzi szpachlowej.
panie! kto to panu tak spierdolił?Owain pisze: ↑22 wrz 2022, 18:09 Wy mi lepiej poraźcie, czy taką dziurkę lepiej gipsem budowlanym czy klejem gipsowym? To jest płyta g-k, a resztka rurki nie wystaje ponad płaszczyznę ściany. Ma być w miarę estetycznie ale bez pierdolenia, bo to wynajmowane mieszkanie.
No i czy po odcięciu nożem do tapet folii tuż przy nowym grzejniku i zdarciu folii również tej pomalowanej, to lepiej gipsem szpachlowym czy gładzią szpachlową? Wiem, że zależy od warstwy i czasu na babranie, ale nie wiem jaka będzie owa "wyrwa", obstaję, że 4mm gładzi gipsowej a potem ze 2 mm gładzi szpachlowej.
![]()