Stream of consciousness

zdjęcia i o zdjęciach - bez dogmatu
ODPOWIEDZ
puch24

Re: Stream of consciousness

Post autor: puch24 »

No dobra, Ty to wiesz, i ja to wiem, i jeszcze parę osób to wie, ale różni biedni niewtajemniczeni naiwnie wierzą, że się tam czegoś dowiedzą.
Ligo

Post autor: Ligo »

Meliszipak pisze:Ligo był kapralem, takim jak ten od zbójcerzy z komiksu Christa :-)
Ostrzerstwa i kalómnie! Ligo nigdy nie był kapralem, a na pewno nie takim karakanem! :P
Herr X

Post autor: Herr X »

Owain pisze:No na Fochnę, to trochę HerrX pasuje. Choć nie, Herr Iks to zdecydowanie Rycerz Wit!!! ;)

Obrazek
Oj, zbierasz sobie. A jak nazbierasz cały worek, to przyjadę do Rzeszowa i dam w łeb. 8-)

A jak już z komiksu, to ja jestem ten wyższy. 8-)

Obrazek
puch24

puch24 pisze:Wiecie co, chuj nagły mnie strzelił po przejrzeniu jednego z postów w grupie Nikoniarze na FB. Dziewczyna wrzuciła zdjęcie Kijewa 4 i zapytała, czy jego obiektywu dałoby się użyć w lustrzance.
No i wylało się nie wiadomo ile wpisów rozmaitych znaffcuff, w tym np jeden, dowodzący, że to właśnie jest lustrzanka, inny, w którym zalecano użycie "pierścieni korekcyjnych" (kurwa, fotografuję od 41 lat, a nie słyszałem nigdy o pierścieniach korekcyjnych w fotografii), itd. /ciach/
Wiem, brawężę, ale mi się przelało.
No i dowiedziałem się, że "Maciej ... Pierścienie korekcyjne popularnie zwane są reduktorami. Mają z jednej strony gwint do body, z drugiej do obiektywu (albo bagnet). Umożliwiają utrzymanie filmu (lub matrycy) w ogniskowej obiektywu. Tu jest to 50 mm."

Wszystko mi opadło.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Widzisz? Gupi jesteś i się nie znasz na nikoniarstwie ni w ząb. Powinni Cię zbanować za niedostosowanie do nikoniarskiego canonu. :mrgreen:
puch24

No wiem. Proszę więc o jeszcze jedno ostżegnięcie, rzeby mi się we łbie nie popżewracało.
Ligo

Z tyloma ostrzeżeniami to powinieneś sobie wóz przyozdobić.

Obrazek
puch24

Widziałem. Fajne! :-)
Ale co zrobili z qniem?
Za Twą radą pójdę i się nie ulęknę.
Ligo

Qń na górce. Owain widział.
Ligo

Pamiętacie audycje z serii "Gdzie jest Jan Szyna"? No to ja się pytam: gdzie jest Alicja?
ODPOWIEDZ