Samki różne, kwadratowe i podłużne.
- no_gravity_Carlos
Re: Samki różne, kwadratowe i podłużne.
dobre, samo dobre
- danz1ger
Na temat kamienia milczą jak kamień.
Shoot First, Ask Questions Later.
- sorevell
Miałem szamotowy, mam granitowy.
Szamotowy prędzej czy później popęka, jest dosyć kruchy. Ja z tego powodu wyrzuciłem ten kamień, bo pękł przez środek, a w dwóch kawałkach nie dało się go używać. Szamot i jasne granity będą brzydko się brudzić. Ciemne też, ale będzie to mniej widać.
Trzeba też wziąć pod uwagę, że nagrzewanie piekarnika z kamieniem do 250-300 stopni to co najmniej 45 minut, co przekłada się na koszty związane z zużyciem energii.
Szamotowy prędzej czy później popęka, jest dosyć kruchy. Ja z tego powodu wyrzuciłem ten kamień, bo pękł przez środek, a w dwóch kawałkach nie dało się go używać. Szamot i jasne granity będą brzydko się brudzić. Ciemne też, ale będzie to mniej widać.
Trzeba też wziąć pod uwagę, że nagrzewanie piekarnika z kamieniem do 250-300 stopni to co najmniej 45 minut, co przekłada się na koszty związane z zużyciem energii.
- no_gravity_Carlos
dziekuje, dobrego piatku i weekendu zycze
- rbit9n
- Ribitibi
miałem (w sumie gdzieś jeszcze mam) granit o grubości 3cm, pękł,ale się nie rozpadł. teraz mam szamot z Lidlu i skalę wulkaniczną z Etny, obadwa o grubości 1,5cm. aha, miałem jeszcze taki grubaśny szamot włoski, który bardzo szybko się rozpękł na dwie części, a grzany śmierdział okrutnie. w każdym razie, granit był całkiem, całkiem, ale dość długo się grzał, ale też powoli stygł, ale gładka powierzchnia nie chłonąc wody, w mniejszym stopniu zapewniała chrupkość spodu. w każdym razie te kamienie których używam obecnie rozgrzewają się dość szybko, żaden jeszcze nie pękł i ogólnie jestem z nich równie zadowolony jak z granitu.no_gravity_Carlos pisze:dzien dobry,ja mam pytanie od kolegi do kolegi @rbit9n: kolega napalil sie na kamien do kuchenki i nie wie czy granitowy(jaki kolor) czy szamotowy:) z gory dziekuje za jakakolwiek odpowiedz od kogokolwiek, gdziekolwiek i kiedykolwiek byle zarazrbit9n pisze:dziś dzień chleba
naszło mnie też na utopenců
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
- danz1ger
No to jeszcze brakuje pół bańki żytniej.
Apropopo, serce z kamienia do chleba pieczenia może być?
Apropopo, serce z kamienia do chleba pieczenia może być?
Shoot First, Ask Questions Later.
- rbit9n
- Ribitibi
komu brakuje, temu brakuje. ja akurat wódki nie piję, bo jestem wywrotowcem.danz1ger pisze:No to jeszcze brakuje pół bańki żytniej.
może być, byle wielkie jak dzwon Zygmunta Krasińskiego.danz1ger pisze:Apropopo, serce z kamienia do chleba pieczenia może być?
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!