Sprzętowe przekleństwo
-
aisoglaM
Re: Sprzętowe przekleństwo
Aaaa, dzięki Tomek <3
- danz1ger
Re: Sprzętowe przekleństwo
Czas trochę przewietrzyć. Kiedy myślałem, że już mi niczego więcej do mojej tfórczości fotograficznej nie trzeba, nagle, po rozmowie ze znajomym, odżyła we mnie potrzeba posiadania aparatu robiącego zdjęcia w formacie FX. Porozglądałem się trochę i D850 oraz D780 odpadły w przedbiegach ze względu na cenę. Na placu boju zostały bezlusterkowce Nikony Z. "Obmacywałem" je przez kilka dni i zostały Z5, Z5 II, Z6 II i Z6 III, Wszystkie w wersji body bo przy pomocy adaptera FTZ II mógłbym używać obiektywy z bagnetem F, a mam ich trochę. Jako, że Z6 III to za wysokie progi dla mojego portfela, Z5 II wyglądał na rozsądniejszy wybór. Kiedy na stronie cyfrowe.pl oprócz świątecznych obniżek można było użyć dodatkowego kuponu przy zakupie Z5 II - 500 złych mniej, złowili mnie. Dodatkowo w instrukcji obsługi wyczytałem, że robi 36x24, 24x16, 24x24 i 16:9. Teraz pozostało poczytać sążniiiiiiiiistą instrukcję obsługi i do roboty. I przez pewien czas będę klientem komisu ze sprzętem foto, jeszcze nie wiem którego ale są chyba ze trzy w Trójmieście. I to by było na tyle.
Shoot First, Ask Questions Later.
- wpk
- wpkx
- Kontakt: