Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...

off-duty
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Re: Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...

Post autor: wpk »

A może od razu koktajl Mołotowa?

O ile się orientuję, to żaden zjeb od żadnych sekurtitów nagrań pobrać nie może. A nawet, jeśli uda mu się to nieoficjalnie, po znajomości czy bezczelności, to nie może użyć tego jako dowodu. Może to zrobić jedynie policja, jeśli ktoś zgłosi przestępstwo i wszczęte zostanie stosowne postępowanie.
100% pewności nie mam, bo nie jestem ani prawnikiem ani policjantem, jednak tak się w każdym razie dzieje z nagraniami z naszych firmowych kamer, mimo, że strumienie z nich (zalinkowane na naszej stronie) lecą sobie on-line w eter:
http://webcam.eltrakon.pl/
http://webcam.eltrakon.pl/index4k.html
Ligo

Post autor: Ligo »

wpk pisze:A może od razu koktajl Mołotowa?
Bardzo polecam.
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

wpk pisze:A może od razu koktajl Mołotowa?

O ile się orientuję, to żaden zjeb od żadnych sekurtitów nagrań pobrać nie może. A nawet, jeśli uda mu się to nieoficjalnie, po znajomości czy bezczelności, to nie może użyć tego jako dowodu. Może to zrobić jedynie policja, jeśli ktoś zgłosi przestępstwo i wszczęte zostanie stosowne postępowanie.
100% pewności nie mam, bo nie jestem ani prawnikiem ani policjantem, jednak tak się w każdym razie dzieje z nagraniami z naszych firmowych kamer, mimo, że strumienie z nich (zalinkowane na naszej stronie) lecą sobie on-line w eter:
http://webcam.eltrakon.pl/
http://webcam.eltrakon.pl/index4k.html
No, no, uprościłem, zjeb pobrał za pośrednictwem policji, tyle że jemu naklejono na lakierze, więc miał jakieś tam argumenty że uszkodzenie auta. Ale szczegółów nie znam. No ale faktycznie administracja nie udostępnia komukolwiek, bo jak twierdzi, byłby sajgon (samosądy, zazdrośni mężowie, żony zabraniające mężowi kupić piwka itp.) :D
Sowy nie są tym, czym się wydają...
Metanoia

Post autor: Metanoia »

Gwoździe, koktajle Mołotowa, karać, karać, mandatować... Może jeszcze postawić gniazda karabinów maszynowych przy wjeździe do parkingu i ostrzegawczo dziurawić niesfornych kierowców kulami?
nordenvind

Post autor: nordenvind »

tak....następna wojna w Europie wybuchnie z pewnością z powodu braku miejsc parkingowych pod blokami....:)
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Trzeba będzie którąś ze słynnych ostatnio pancernych limuzyn ze szrotu wyrwać i wyklepać.
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

wpk pisze:Trzeba będzie którąś ze słynnych ostatnio pancernych limuzyn ze szrotu wyrwać i wyklepać.
Mad Wpkx? ;)
Sowy nie są tym, czym się wydają...
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Nie no - Tobie oddam - to Ty masz problemy na dzielni.
puch24

Post autor: puch24 »

Metka, a jak inaczej wyegzekwować przestrzeganie podstawowych zasad współistnienia, gdy trzeba się współdzielić dobrami, które nie są dostępne w nadmiarze? Jeśli prośby i groźby (= przepisy prawa) nie działają? Trzeba wziąć sprawiedliwość w swoje ręce. Chyba, że uważasz, że posiadacz Bardzo Małego Wacka z definicji ma większe prawa od posiadacza Fiuta....
Tom4sz

Post autor: Tom4sz »

Już wiem. Kupię sobie walec. :twisted:
Bo na osiedlu, na które się będę przeprowadzał, są hale garażowe pod budynkami, jest wybudowany osobny, czteropoziomowy parking, a zjeby i tak parkują gdzie popadnie - np. na rondzie :shock:
ODPOWIEDZ