A więc ciofać tylko i wyłącznie, jeśli jest to bezwarunkowo niezbędnie absolutnie nieodzownie koniecznie potrzebne.

*Z autopsji.
To zasada, którą stosuję, jeżdżąc LR. Cofam do tyłu tylko tyle, ile absolutnie muszę i ani mm więcej, bo widoczność jest czujowa. Przydałyby się kamery albo choć czujniki. Kolega już dwa razy przywalił. Raz z zaskoczenia rzuciła się na niego barierka, a raz latarnia. Niestety, kosztem lampy w zderzaku. Cofanie do tyłu może być bardzo trudne.Ligo pisze:No niby tak... Ale wtedy im większa konsekwencja, tym większa szansa, że się w coś przypierdoli.*
A więc ciofać tylko i wyłącznie, jeśli jest to bezwarunkowo niezbędnie absolutnie nieodzownie koniecznie potrzebne.![]()
*Z autopsji.
Skota nie zmieni, bo jak był nieostry, tak będzie.nordenvind pisze:Na specjalne życzenie wind zrobić cofkętylko co ona zmieni...
Skota nijakiego tu nie ma to i zmienić się nie da. To nieostre to KTO Rosomak. SKOT Střední Kolový Obrněný Transportér – Średni Kołowy Opancerzony Transporter to polsko czeski transporter z 60-tych. Widać go na słynnym zdjęciu Chrisa Niedenthala "czas Apokalipsy" jak stoi pod kinem Moskwa w Warszawie.Ligo pisze:Skota nie zmieni, bo jak był nieostry, tak będzie.nordenvind pisze:Na specjalne życzenie wind zrobić cofkętylko co ona zmieni...
Ale poza tym zmieni wszystko. Społeczność nasza narodowa powie teraz: "Oto rycerz konsekwentny, nieprzekupny i niezłomny, co nie zmienia zdania co pinć minut. A słowo jego, jako i miecz jego, twardy i nieustępliwy".
Wiem, bo jeździłem.tomek_jj pisze:Średni Kołowy Opancerzony Transporter to polsko czeski transporter z 60-tych.
A za mną kiedyś jechał taki pomalowany na niebiesko.Ligo pisze:Wiem, bo jeździłem.tomek_jj pisze:Średni Kołowy Opancerzony Transporter to polsko czeski transporter z 60-tych.