Places

zdjęcia i o zdjęciach - bez dogmatu
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Re: Places

Post autor: Owain »

Ligu, ale my Cię z Pietrkiem przebijamy. My mamy nasze piwnice na ósmym piętrze! Nie, Pietrek? :)
Sowy nie są tym, czym się wydają...
Ligo

Post autor: Ligo »

Nie wiem, co Pietrek, ale tak wysoko wchodzić do piwnicy? Przejebane...
Chory

Post autor: Chory »

Car kołokoł, car puszka, o chińskim murze nie wspominając.
Moda na duże przyszła ze wschodu, Amerykanie tylko "parrotują".
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Francisco pisze:
cz4rnuch pisze:
wpk pisze:Preferujemy zdjęcia...zalecany rozmiar 2048 pixeli...
Pisz za siebie. Ja muszę te wasze zdjęcia oglądać na pożyczonym rzutniku lub sklejać 4 monitory. A, że nikt mi nie chce pożyczyć rzutnika UHD a monitor mam tylko jeden to te wasze mikro formaty muszę przewijać i jak już przewinę do dołu to zapominam co było na górze. Dajcie skalowanie, jak się da, a jak nie to wrzucajcie miniaturki 900px w pionie z odnośnikiem do czegoś większego.
+1

Ale Woytek już na Nikoniarzach się ciskal o wielkosc zdjec. Wszystko musi być wielkie. 50tka z najwieksza chyba dostepna na rynku dziura, samochod najwiekszy, zdjecia na caly ekran jakby niby lepsze od tego stac się mialy...

Do Ameryki se wyjedz. Misissipi wieksza od Wigolabki.
No ale przecież wydało się, że jestem wrednym dziadygą i małym chujkiem, a snoblesse oblige.

Ligo Was wkręca na coraz wyższe obroty. On to zdjęcie zrobił z kumina tego bejzmentu. Albo nawet z Cumminsa.
Chory

Post autor: Chory »

Francisco pisze:... zdjecia na caly ekran jakby niby lepsze od tego stać się miały...
Jak się pokazuje duże, to się trzeba bardziej przyłożyć, bo mankamenta i defekty najróżniejsze wtedy wyłażą.
Ja dużo drukuję swoich zdjęć, dla siebie, A4 już tylko od wielkiego dzwonu (kołokoła), ostatnio już głównie na A3+. Szkoda, że kwadratowe papiery tylko 12 calowe...

No i zdjęcia się lepsze nie stają, jeśli potrzeba żmudnych oględzin uzbrojonym okiem.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Jeśli mamy, powiedzmy, standardowy ekran FHD o szerokości 1920 px, to nie oszukujmy się, bo taki obrazek 900 px trochę jest doń przymały.
A zdjęcie na forum skaluje się do szerokości okna przeglądarki, więc nawet, jeśli ktoś ma rozdzielczość ekranu niższą niż ono, to i tak widzi na szerokość całe.
Problemem, przyznaję, są zdjęcia pionowe, ale one zawsze nim będą, ponieważ ekrany są poziome.

PS I zdjęcia zdjęciami - wiadomo, choćby portrety, ale filmów w pionie w ogóle się nie robi (piszę o prawdziwych, a nie o filmikach z blondynkowych komóreczek). ;)
Ligo

wpk pisze:Ligo Was wkręca na coraz wyższe obroty. On to zdjęcie zrobił z kumina tego bejzmentu. Albo nawet z Cumminsa.
Zaraz tam wkręcanie... Gazować to ja swojego Cumminsa 15 litrów, a nie Szanowne Kolestwo.
No, chyba że będzie sytuacja i Sz. P. Kolestwo zgłosi się na ochottnika, to będziemy gazować do oporu.
namoamo

Post autor: namoamo »

Gazować? Toż to mowa nienawiści, alarm! Alarm!
Ligo

No kurwa, napić się po ludzku nie chcesz?

Dodano po 18 minutach 45 sekundach:
Przemyśl to dobrze.:-D
Tymczasem ja po święcie i przed dniem wolnym idę spać. Dobrej nocy wszystkim.:-)
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

wpk pisze:...I zdjęcia zdjęciami - wiadomo, choćby portrety, ale filmów w pionie w ogóle się nie robi (piszę o prawdziwych, a nie o filmikach z blondynkowych komóreczek). ;)
Za oceanem już powoli nastaje moda na Verticale (na razie w teledyskach), u nas już też jakieś Podsiadły kombinują więc to tylko kwestia czasu. A o tych 850-900px to miałem na myśli piony, bo tu jest u mnie problem.
ODPOWIEDZ