Manualna skrzynia jest dla mnie jedną z nielicznych okazji do ćwiczenia prawej ręki, robienia nią czegokolwiek.Methanoia pisze: Przyznam się, że gdybym miała zrobić moją czwartkową trasę autem z manualną skrzynią biegów to chyba poddałabym się zaraz za Kielcami. A droga, która zapadła mi w pamięć czyli Szczucin-Mielec to na manualu porażka.
Szmelcwageny i inne
Re: Szmelcwageny i inne
Co to za ćwiczenie wdusić guzika 

Zbudowałem taką piękną teorię i wszystko psujesz
Drobiazgowy jak kobieta 

Phi! Wszystkie przednionapędowe, także V8wpk pisze:Cooo???!!! Pojęcia nie miałem, że tak się robi, i to w Ameryce na dodatek.Methanoia pisze:bo przy rzędowym 6-cio cylindrowym silniku ustawionym poprzecznie

Tak, ale V8 jest tak długi, jak R4, tyle, że szerszy, więc maska musi być dłuższa, ale R6 wstawiony w poprzek to już problem, bo skrzynia musi być krótka albo samochód szeroki.
Te trzycylindrówki w Daihatsu Charade i Suzuki Maruti = Tico to też efekt chęci skrócenia silnika, żeby w poprzek wszedł do wąskiego auta.
Te trzycylindrówki w Daihatsu Charade i Suzuki Maruti = Tico to też efekt chęci skrócenia silnika, żeby w poprzek wszedł do wąskiego auta.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Właśnie o to R6 w poprzek mi się rozchodzi: samochód szerszy niż dłuższy, albo te cylindry jak pół tych w R4.
A co do zmieszczania silników w małych autach, to w takim Maluchu w ogóle się nie dało i do bagażnika musieli wsadzić!
A co do zmieszczania silników w małych autach, to w takim Maluchu w ogóle się nie dało i do bagażnika musieli wsadzić!
- Owain
- Nasz Czelnik
Wpk - nie wierzę - jeździłeś kiedyś Maluchem?! Wciórności.... 

Sowy nie są tym, czym się wydają...
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Prawo jazdy Maluchem zdawałem! I to po trzykroć! 

Że poprzeczne? No, nie bardzo, bo miałem dwa przednionapędowce z silnikiem wzdłużnym, oba z grupy VW.namoamo pisze:Phi! Wszystkie przednionapędowe, także V8
Kierowca krzyczy na blondynkę, która o mało co nie spowodowała wypadku:wpk pisze:Prawo jazdy Maluchem zdawałem! I to po trzykroć!
- Ty w ogóle zdawałaś prawo jazdy?!
- Więcej razy od ciebie, debilu!!!