Dupa

off-duty
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
rbit9n
Ribitibi

Re: Dupa

Post autor: rbit9n »

jak mówią na Bliskim Wschodzie, bez hamulców to i do Bagdadu dojedziesz, a bez klaksonu ze Stambułu nawet nie wyjedziesz.
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
Awatar użytkownika
vid3
Kontakt:

Post autor: vid3 »

puch24

Post autor: puch24 »

Koniec świata. Niedługo naprawdę nie będziemy elektronice już do niczego potrzebni. Przyszła mi do głowy powieść Lema "Niezwyciężony" z 61 roku... :-(
Pora chyba na wooden kimono. :-(
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Będziemy hodowani dla zabawy.
Awatar użytkownika
rbit9n
Ribitibi

Post autor: rbit9n »

dupa tam. napisali, że działa według algorytmu, a algorytm ma tyle wspólnego z inteligencją, co ja z mercedesami. wiem, bo kiedyś na filozofię musiałem przygotować referat o sztucznej inteligencji, na podstawie książki filozofa z Albionu, którego nazwiska nie pamiętam, ale tezy jasno mi stoją przed oczami wyobraźni.
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
Awatar użytkownika
vid3
Kontakt:

Post autor: vid3 »

Dupa z SI. Ale algorytm już jest, wrzucą to do G+ i żaden LR czy PS nie będzie potrzebny.
Metanoia

Post autor: Metanoia »

Nie da się stworzyć sztucznej inteligencji gdyż nigdy nie zdołamy stworzyć narzędzi niezbędnych do tego by ją badać.
To tak jak nie damy rady stworzyć procesora, który w jednym takcie będzie odczytywał zawartość dwóch komórek pamięci.
To jest rzeczywistość kwantowa.
Przecież świadomość powstaje kiedy czas zewnętrzny odbija się jak w lustrze od czasu wewnętrznego.
U zwierząt czas urywa się w nich bezpowrotnie i tak samo będzie w maszynie.
Maszyna nie będzie mogła ujmować czasu liniowo więc nie ułoży własnej tożsamości z uporządkowanych chronologicznie doznań.
Czas też jest iluzją bo jest tylko przepływ energii.

Istotą człowieka jest Dusza.
To jest czysty ogląd, przez ten ogląd przepływają refleksje jednostki sterującej jakiegoś zwierzęcia, przepływają doznania sensoryczne jakiegoś zwierzęcia.
Ogląd jest tak ściśle połączony z ciałem zwierzęcia, że uważa iż sam nim jest traktując historię doznań danego zwierzęcia jako swoją własną.
Ogląd jest tylko pasażerem zwierzęcia na drodze przeżywania doznań tego zwierzęcia.
Czy Ogląd może przejąć kontrolę nad zwierzęciem?
Owszem ale najpierw ogląd musi dowiedzieć się kim jest aby zrozumiał swoją autonomię.

idę spać, może coś dopiszę w innym czasie...
nordenvind

Post autor: nordenvind »

Obrazek

"zwierzęcie ludzkie"
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

Sztuczną czy nie sztuczną, inteligencję bada się w ten sam sposób. Poza tym nawet gdyby przyjąć, że nie da się się tej sztucznej zbadać, nie oznacza to, że nie da się jest stworzyć albo, że sama się nie wykształci. Nie mieszajmy pojęć.
nordenvind

Post autor: nordenvind »

Drzwi które otwierają się same przed przechodniem, to już sztuczna inteligencja ?
Można nawet stworzyć samouczące się drzwi, ale czy one będą zdolne napisać chociaż krótki wierszyk ....:)
Ostatnio zmieniony 26 lip 2017, 01:13 przez nordenvind, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ