Kota dawno nie było

zdjęcia i o zdjęciach - bez dogmatu
ODPOWIEDZ
puch24

Re: Kota dawno nie było

Post autor: puch24 »

madebyzosiek pisze:Ja 7100 sprzedałem za 2k... A teraz próbuje wyłudzić czarną bateryjkę :D Ale chyba po D7000 wiele nie uzyskasz...
Co rozumiesz przez to, że po D7000 wiele nie uzyskam? W sensie pieniędzy ze sprzedaży D7000, czy w sensie korzyści z przejścia z D7000 na D7100?

Faktycznie, może to być pogoń za pustymi megapikselami, więc możliwe, że wiele bym nie uzyskał. Dlatego też nie mam jakiejś silnej presji na tę zmianę. Choć zmiana jest pokaźna, przynajmniej w liczbach, bo to 16 -> 24.
Gdy przeszedłem z Samsunga 14 na 20 to jednak zobaczyłem różnicę.
puch24

Paczcie, paczcie, Jaszczur się w Kota zmienił. :-D

Woytek, te koty obłędne, a najobłędniejsze zdjęcie 2, gdzie z kota tylko łapki zostały... ;-) Cholera, z nich jakieś dopplery zmiennokształtne.
Awatar użytkownika
vid3
Kontakt:

Post autor: vid3 »

Bo koty nie są tym czym się wydają.
puch24

Tak, pisał, że ma na sprzedaż, ale na nie mam teraz $$$, więc sprawa jest bezprzedmiotowa w tej chwili.

A to, że D7000 ma dobrą matrycę, choć trąci nieco już myszką w sensie MP, to wiem i cenię, i dlatego właśnie nie mam wielkiej presji na przejście. Choć oczywiście różnica 16 -> 24 jest na pewno bardzo odczuwalna. W sensie ilości rejestrowanych szczegółów.
Ale w dołku mnie jeszcze nie ssie od tego.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

To Nucja się tak łapkami przedstawiła. ;)
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

puch24 pisze:...oczywiście różnica 16 -> 24 jest na pewno bardzo odczuwalna. W sensie ilości rejestrowanych szczegółów...
Nie bądź taki szczególarz. Poza tym wystarczy skleić dwa zdjęcia i już masz 32MPx'y. A swojego aparatu i tak bym Ci nie sprzedał, bo zasługujesz na coś lepszego.
puch24

Ja to na żaden nie zasługuję, bo zdjęć nie robię.
puch24

Bo ja mam nigdy za długie obiektywy i nawet jak mam pińcet, to chciałbym tysioncpińcet... ;-) więc pixle są mi potrzebne do powiększania. Mam wścibską naturę podpatrywacza. ;-)
Lubię gromadzić informacje (jak zbój Gębon, Dyplojem zwany), stąd np. uczenie się na pamięć prospektów aparatów. ;-)
Źle mi to wróży, bo wiemy przecież, jaki smutny koniec zgotowali Gębonowi Trurl i Klapaucjusz, a który przyniósł mu jego głód informacji. ;-)
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Te, Gębon, pokaż ten swój dyploj!
puch24

Z tym pytaniem to do pana S. Lema.
ODPOWIEDZ