Things
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Re: Things
Nie wiedziałem...
Kim był?
Kim był?
Nomen omen geografem...
jak jego żona a moja babcia. A poza tym był ppor rezerwy. Czyli nikim szczególnym, w każdym razie - nie był zawodowym wojskowym czy policjantem.

- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Dzięki.
R.I.P.
R.I.P.
Nie bylo rodziny po wojnie, ktora nie bylaby naznaczona czyms majacym zwiazek ze zbrodniami na Polakach przez szwabow i sowietow. W Katyniu aby upokorzenie bylo bardziej dotkliwe krepowano jencom rece drutem kolczastym przed strzalem w potylice. Ludzie codziennie przynosza kwiaty, znicze i zaczynaja puszczac emocje. Placza nawet ci, ktorych bliscy nie zgineli w Katyniu, Miednoje i innych miejscach kazni.

Dzięki. To bardzo poruszające.
Trumil - ostrożnie z tym okazywaniem przywiązania do Ojczyzny. Tutaj różnie z tym jest i można być zjebanym jak pies, bo podobno "Amerykany" guzik wiedzą i nie mają nic do gadania.
Dzieki za informacje, nie kapuje czy tutaj - to na forum? Nie bede komentowal bo w zasadzie nie lubie mowic o polityce bo na tym sie nie znam, i nie chce zaczynac watku, ktory nie jest na tym forum potrzebny.
-
Ligu - trochę przesadzasz. Przywiązanie do Ojczyzny to jedno, a przywiązanie do Jarosława to chyba coś innego. Ja osobiście bym nie łączył poczucia patriotyzmu z działaniem jakiejkolwiek partii politycznej, szczególnie w Polsce i szczególnie ostatnio. Bo co ma wspólnego z patriotyzmem silne dzielenie społeczeństwa po to by zdobyć i utrzymać władzę? My to panie patrioty z dziada pradziada, tylko my. Oni panie to komuchy i dzieci komuchów. A jak nie komuchy to pedały i lesbijki.Ligo pisze:Trumil - ostrożnie z tym okazywaniem przywiązania do Ojczyzny. Tutaj różnie z tym jest i można być zjebanym jak pies, bo podobno "Amerykany" guzik wiedzą i nie mają nic do gadania.
Warto się zastanowić do czego to prowadzi i czy znajdzie sie ktoś kto zatrzyma to szaleństwo - bo Jarosław na pewno nie. Być może z Ameryki tego nie widać.
- Owain
- Nasz Czelnik
Słusznie, trzeba się osuszyć.
Ale jeszcze mała prośba do tomka_jj: Poproszę o wskazanie, w którym miejscu wyraziłem "przywiązanie do Jarosława", lub do jakiejkolwiek partii politycznej.
Przypuszczam, że wątpię, że cokolwiek wskażesz. I na tym zakończę.
Ale jeszcze mała prośba do tomka_jj: Poproszę o wskazanie, w którym miejscu wyraziłem "przywiązanie do Jarosława", lub do jakiejkolwiek partii politycznej.
Przypuszczam, że wątpię, że cokolwiek wskażesz. I na tym zakończę.