Wieczór z piosenką ; )
- rbit9n
- Ribitibi
Re: Wieczór z piosenką ; )
chyba tak kurczy chyrchele. metody drastyczne są raczej nieodwracalne, a on miejscami normalnym, męskim głosem pieje.
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
Kołysanka na dobranoc, amatorzy z Korsyki
mocne chłopaki

- rbit9n
- Ribitibi
Franciszek radzi: nie jedzta tego żółtego.
- Owain
- Nasz Czelnik
Szanowni. Nie wiem, czy ktoś tu klika w te wrzutki, ale chciałbym Wam - choć jeszcze nie wieczór - przedstawić zespół, który pierwszy raz usłyszałem w wersji akustycznej na płycie przywiezionej z Niemiec w 1996 r. Pokochałem go całym sercem, ponieważ wyjątkowo trafia w moje nieco patetyczne, romantyczne, smętne serducho
Niestety na koncercie byłem tylko raz, na Castle Party w 2004 r. (i nieprawdą są pogłoski, że cały koncert przesiedziałem zatrzaśnięty w toy-toyu;P)
Deine Lakaien - Alexander Veljanov i Ernst Horn - to dobrze wykształceni muzycznie czarodzieje, którzy potrafią połączyć czarny fortepian, kieliszek czerwonego wina i spadający jesienny liść i nienachalnym bitem muzyki elektronicznej. Mnie dziwnym trafem zawsze kojarzyli się z filmem Niebo nad Berlinem Wima Wendersa.
Na początek delikatna ballada The Game z płyty Kasmodiah:
Generators z płyty White Lies jest już nieco żywsze i bardziej elektroniczne.
A jak kogoś zachęciłem, bardzo, ale to bardzo polecam wspomnianą przeze mnie na początku płytę Acoustic, którą tutaj macie w wersji live (oczywiście w dobrej jakości jest w wydaniu audio).
Nagranie to, choć stare i kiepskie pokazuje, że fortepian to niekoniecznie "grzeczny" instrument

Deine Lakaien - Alexander Veljanov i Ernst Horn - to dobrze wykształceni muzycznie czarodzieje, którzy potrafią połączyć czarny fortepian, kieliszek czerwonego wina i spadający jesienny liść i nienachalnym bitem muzyki elektronicznej. Mnie dziwnym trafem zawsze kojarzyli się z filmem Niebo nad Berlinem Wima Wendersa.
Na początek delikatna ballada The Game z płyty Kasmodiah:
Generators z płyty White Lies jest już nieco żywsze i bardziej elektroniczne.
A jak kogoś zachęciłem, bardzo, ale to bardzo polecam wspomnianą przeze mnie na początku płytę Acoustic, którą tutaj macie w wersji live (oczywiście w dobrej jakości jest w wydaniu audio).
Nagranie to, choć stare i kiepskie pokazuje, że fortepian to niekoniecznie "grzeczny" instrument

Sowy nie są tym, czym się wydają...
- rbit9n
- Ribitibi
Dodano po 6 minutach 30 sekundach:
- Owain
- Nasz Czelnik
- rbit9n
- Ribitibi
BYŁ! BĘDZIE! JEST!
MOTOR RKS!!!
ZÓŁTO - BIAŁO - NIEBIESCY!!!
MOTOR RKS!!!
ZÓŁTO - BIAŁO - NIEBIESCY!!!
mi się to kojarzy... z tym co się Tobie skojarzyłoOwain pisze: Mnie dziwnym trafem zawsze kojarzyli się z filmem Niebo nad Berlinem Wima Wendersa.

- Owain
- Nasz Czelnik
No to mi jak coś to The Carny i From Her To Eternity. Weź, bo ciarki mam! A antybiotyk biorę i piwa nie mogę:(nordenvind pisze:
mi się to kojarzy... z tym co się Tobie skojarzyło![]()
Sowy nie są tym, czym się wydają...
Cave ...Ty we mnie nieszczęśnika z takiego kalibru celujesz....?
i sam w sobie Thom Yorke z Radiohead
i sam w sobie Thom Yorke z Radiohead