puch24 pisze: ↑04 paź 2017, 19:57
Teoretycznie przy cenie sprzedaży 1100 trzeba spisać umowę i sprzedający musi zgłosić sprawę do Urz Skarb. (bo > 1000).
Lepiej 999,-. I bardzo dużo policzyć za transport i wysyłkę...
Jesteś Maćku, w mylnym błędzie
A to weź mię naprostuj, jeśli łaska?
A nie, to kupujący musi to zgłosić, prawda?
Qrdę, już wszystko mie się pie..li... Chyba pora na wakacje.
Od nowelizacji k.c. w 2003 r. nie ma wymogu co do formy umowy sprzedaży ruchomości w zależności od ceny (wcześniej było to 2000 zł). Teraz można sprzedawać przy umowie ustnej nawet woytkową furę Zresztą forma zakupu na portalu aukcyjnym spokojnie mogłaby być uznana za formę pisemną. A zgodnie z art. 4 pkt 1 ustawy o PCC obowiązek podatkowy przy umowie sprzedaży ciąży na kupującym a nie sprzedającym i to kupujący jest zobowiązany do złożenia deklaracji.
Tom4sz pisze: ↑04 paź 2017, 19:25
A tak serio to wymieniłbym mojego D80 na coś nowszego. Po przeczytaniu informacji zamieszczonej przez Wodza, chyba muszę kupić D850.
Dopisz sobie piątkę i nic nie zmieniaj...
Myślałem nad tym! Ale nie wiem, skąd taką nikonową piątkę wziąć. Może z D5XXX z demobilu?
Tom4sz pisze: ↑04 paź 2017, 21:28
Myślałem nad tym! Ale nie wiem, skąd taką nikonową piątkę wziąć. Może z D5XXX z demobilu?
Apage satanas!
Przebaczcie mu, bo nie wie, co czyni!
Z D5xxx można tylko sobie oddrapać piątkę, żeby przyczepić gdzie indziej.
Przez nieco ponad rok miałem D5100, i jedyne, co lubiłem w tej aparatce, to jakość zdjęć, która bardzo mnie satysfakcjonowała. Cała reszta ssała głęboko!