Stream of consciousness

zdjęcia i o zdjęciach - bez dogmatu
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
vid3
Kontakt:

Re: Stream of consciousness

Post autor: vid3 »

Zenka nie zna ?
Awatar użytkownika
wuzet
Kontakt:

Post autor: wuzet »

Zgrywus
tomek_jj

Post autor: tomek_jj »

Ok - popatrzyłem. Już wiem kto. No cóż człowiek żyje trochu obok, to i nie znał. Ale Youtube wskazuje, że strasznie słabe to Zenkowe łup, łup. To jak to się stało, że taki on popularny podobno?. Może trza się osłuchać jak z ambitniejszym jazzem?
namoamo

Post autor: namoamo »

To jest fascynujące, społeczna fobia na punkcie disco polo. Od rana do wieczora zalewani komercyjnym łajnem, na wspomnienie DP podskakują i prostują się jak porażeni prądem, z oburzeniem w glosie -ja nie wiem, ja nie znam!
To chyba unikalne w skali światowej, ten polski społeczny, ogólnie przyjęty, choć przecież nie nakazany, bojkot tak potężnej kulturowej części narodu, czyli siebie samych. Narodowa schizofrenia.
Niedawno trafiłem na felieton w krytycepolitycznej(xD) ale to było zaledwie muśnięcie tematu, tej narodowej hipokryzji w stosunku do muzyki disco-polo. Muzyka wyklęta, temat tabu, więc i opracowań brak.
A szkoda, bo rozwikłanie wyjaśniło by przyczynę wszystkich innych sporów i lęków. Ba! nie istnieje nic lepszego do opisania Polski jak disco-polo.
Świetny temat na książkę, może znajdzie się jakiś ciekawski obcokrajowiec i napisze bestselerowy reportaż.
Awatar użytkownika
vid3
Kontakt:

Każdy kraj ma swoje "disko-polo"
namoamo

Post autor: namoamo »

A przykłady? Ja zakładam że to tylko polskie, ale wiedzy nie mam żadnej. Chętnie poznam.

Cumbia z ameryki pd, czy k-pop w azji. Jest jakiś Koreańczyk(południowy) który by się wstydził otwarcie przyznać do Psy? I że media głównego nurtu tego tam nie pokazują/grają? :-)
tomek_jj

Post autor: tomek_jj »

namoamo pisze: 05 paź 2017, 14:04 To jest fascynujące, społeczna fobia na punkcie disco polo. Od rana do wieczora zalewani komercyjnym łajnem, na wspomnienie DP podskakują i prostują się jak porażeni prądem, z oburzeniem w glosie -ja nie wiem, ja nie znam!
Toż ja kurna znam diskopolo, bo jak nie znać. I oburzać się nie oburzam, bo to tylko pioseneczki. Wydaja mi się słabiutkie, ale to rzecz gustu. Tylko panie tego Zenka nie bardzo. Może on ten Zenek jakoś nie dawno powstał.
puch24

Post autor: puch24 »

Oj, nie, Zenuś bryluje od lat.
To faktycznie ciekawe zjawisko społeczne, gdzieś widziałem jakieś liczby, podobno słucha tego niewyobrażalne mnóstwo ludzi!
Awatar użytkownika
vid3
Kontakt:

O 3 rano pod blokiem ... Przez tweee OOOczy zieloone, zielooooone ...
Tego się kurwa nie da nie lubić.
Z tym trzeba jakoś żyć.
puch24

Post autor: puch24 »

Hue, hue, hue...

(Luminance and chrominance)
ODPOWIEDZ