wpk pisze: ↑29 paź 2017, 20:10Piękne to ziarno.
to szum, morza szum. ptaków śpiew. i to jest zaangażowana piosenka.
JacekB pisze: ↑30 paź 2017, 02:35
Coś mi tu nie gra. Przecież człowiekiem z M3 to ja tu jestem, a Ty najpierw zmieniłeś mieszkanie na M4, zanim do nadmetrażu z M9 doszedłeś, o ile czegoś nie pokręciłem?
Mój Summicron jest prawie taki sam, ale trochę inny. Za psi piniondz kupiony w miętowym stanie, że niezwłocznie dodam, gdyby ktoś próbował narzekać, jakoby Leica rzekomo straszną drożyzną była. Na dwie sztuki M3 w doskonałym stanie oraz 5 obiektywów (2x50, 2x90 i 1x135mm) plus Leicameter, filtry i jakieś jeszcze drobiazgi wydałem w sumie nie więcej, niż być może musiałbym wydać na gołego nowego D5. A może nawet jeszcze mniej. Gdyby doliczyć dwa przecudnej urody Sonnary 1,5/50 od Zeissa- Kątaksa, to dochodzi równowartość średniogównianego zuma wschodnioazjatyckiej marki, którymi to zumami się jarają do granic wirtualnego orgazmu nasi koledzy na żółtym forum. Szpasfaktor co najmniej 46 razy większy niż digitalny luszczany Nikon z takowym zumem.
ale śmieszny fed.
puch24 pisze: ↑30 paź 2017, 08:33
To jest FED, nie Fied. Z nieznanego mi powodu ludzie z tego E zrobili sobie Je, a to jest rosyjskie tzw E oborotnoje, oznaczające polskie E. Bo jest to E od Edwardowicz.
ojciec Krwawego Feliksa miał na imię Edmund. widzę, że nie byłeś pilnym pionierem. всегда готов!
(tak, to jest ta legendarna czujność czekisty

)
a co do wymowy, to tego, oni wierszyka zapomnieli chyba:
Алфавит мы уже знаем,
уже пишем и читаем
и все буквы по порядку
без ошибки называем:
А, Б, В, Г, Д, Е, Ё, Ж, З, И, Й, К, Л, М, Н, О, П, Р, С, Т, У, Ф, Х, Ц, Ч, Ш, Щ, Ъ, Ы, Ь, Э, Ю, Я.