Dywagacje o zakupie A7
Re: Dywagacje o zakupie A7
Mam a6000 z kitem i e35. Korci mnie wymiana na a7. Szkła- wakacyjnie PZ E16-50 w trybie crop, spacerowo i do zdjęć z mniejszą GO Sigma 30 2.8 w trybie FF. Ewentualnie jakiś Hexanon 135/3.5 jako minitele. Wszystko w trybie budżet. Przekonajcie mnie, że to głupie, będę spokojniejszy 

- vid3
- Kontakt:
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Trzeba iść za głosem serca...
Ale z jakiego powodu Cię korci?
Ale z jakiego powodu Cię korci?
Strasznie głupie.
Kupować małoobrazkowy aparat, żeby używać na nim obiektywów do formatu połówkowego?
Trochę głupio. Chyba, że zakup obiektywów na format małoobrazkowy odkładasz na później, a zależy Ci na stabilizacji matrycy modelu A7-2. Bo inaczej to naprawdę głupio.
Trochę głupio. Chyba, że zakup obiektywów na format małoobrazkowy odkładasz na później, a zależy Ci na stabilizacji matrycy modelu A7-2. Bo inaczej to naprawdę głupio.
Bo nie ma na APSC jasnego ekwiwalentu 35 mm w przyzwoitej cenie
Dodano po 6 minutach 12 sekundach:
No właśnie nie zależy mi na stabilizacji. Raczej priorytetem są zdjęcia obiektów żywych, więc długi czas nie robi. Tak jak odpowiedziałem wpk, nie ma tańszej alternatywy dla e24 w APSC, a a7 i Sigma 30 2.8 mógłbym wymienić na moje graty prawie 1:1.
- vid3
- Kontakt:
Optyczne festiwal?
- vid3
- Kontakt:
Dokładnie. Dwa razy w roku. Nie za darmo.
Można przetestować co się chce.
Ja tam zaraziłem się A7II.
Można się też wyleczyć.
Można przetestować co się chce.
Ja tam zaraziłem się A7II.
Można się też wyleczyć.
- Owain
- Nasz Czelnik
Jak się chce budzetowo, to się lepiej nie pchać w A7. Zwykla A7 ma ujowo umieszczony spust i z pewnością gorszy AF niż a6000. Trzeba sobie odpowiedzieć, czy do dziecków i zwierząt, czy za jasności czy ciemne nory, czy af potrzebny itp. Ja np. wziąłem A7 bo w wątku o A7 na N. byli fajniejsi ludzie niż na nexie 

Sowy nie są tym, czym się wydają...