Błędy językowe
- Owain
- Nasz Czelnik
Re: Błędy językowe
E, chyba nie. Jechaliśmy do Wawy dziwnie, bo przez a4, Mielec, Staszów, Skarżysko i dalej normalnie, a wracaliśmy już przez Kolbę, w której nerwowo rozgądałem się za apteką. Ale krótko, bo dziś Wawa - Rzesza zrobiłem w 3.5 godz. 

Sowy nie są tym, czym się wydają...
- Owain
- Nasz Czelnik
Do domu?
- sorevell
Ja też, tylko ten odcinkowy pomiar mnie strasznie rozpraszał.Owain pisze:przez Kolbę, w której nerwowo rozgądałem się za apteką.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Jeden mobil krzyknie dróżka, drugi mobil krzyknie ścieżka.
Jenak dróżka jest poprawniejsza (albo nawet bardziej poprawna), gdyż mobilki z zasady wszystko zdrabniają.
Z zasadki.
Ścieżka jest formą zdrobniałą, Wojciechu. Formą niezdrobniałą jest ścieża. Jak w utworze "Ścieża przeze puszcz".
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Niby o tym już tylko lingwiści pamiętają... ale mobilkom to pasuje intuicyjnie. 

- rbit9n
- Ribitibi
gdybyś jechał przez Dolną, to byś zobaczył.Owain pisze:E, chyba nie. Jechaliśmy do Wawy dziwnie, bo przez a4, Mielec, Staszów, Skarżysko i dalej normalnie, a wracaliśmy już przez Kolbę, w której nerwowo rozgądałem się za apteką. Ale krótko, bo dziś Wawa - Rzesza zrobiłem w 3.5 godz.
dlatego trzeba skręcić na Sokołów, w Weryni na Kłapówkę i się omija pomiar w Górnej. a najlepiej w ogóle za Tarnobrzegiem lecieć na Kopcie.sorevell pisze:Ja też, tylko ten odcinkowy pomiar mnie strasznie rozpraszał.Owain pisze:przez Kolbę, w której nerwowo rozgądałem się za apteką.
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
Orginalna trasa...