Muszę kiedyś spróbować tego wojciecha, ale póki co na całym jebaju tylko kilka sztuk 40/1.4, cena nie zachęca, bo ok 1800 z używkę, i w dodatku piszą, że singyl kołted. Nie wiem czy to dobrze czy źle, ale pewnie źle.
cz4rnuch pisze: ↑29 lis 2017, 17:51
W sumie to bym chciał 30mm, ale chyba takiego nie robią. Poza tym 40/1.4 z tego co oglądam z tych bardziej charakternych, a ja prosty człowiek jestem, wolę gładkie. A może i nie.
Wydziwiasz coś. Jak chcesz 30mm, to masz taniutkie i świetne FE 28 a to tylko 2mm. Albo zdejmij sobie dupkę z sigmy 30mm na apsc. Ponoć bez dupki kryje prawie cały mały obrazek.
Owain pisze: ↑29 lis 2017, 18:05...Wydziwiasz coś. Jak chcesz 30mm, to masz taniutkie i świetne FE 28 a to tylko 2mm...
To wtedy bym sprzedał. Bo mnie się marzą obiektywy f/1.4 Choć w sumie po wojtkowemu to i tak ciemniaczki. Ale nie, bo gdybym sprzedał 28 to bym do 30ki musiał dokupić 20 lub 24 a o takie jeszcze trudniej. Uspokoiłem się. Nie wiem co mnie naszło. Przepraszam was wszystkich za zamieszanie. Idę pokroić pomidory na bruschettę.
wpk pisze: ↑29 lis 2017, 18:06
Wojtek pisał i pokazywał, że Wojtek 35 jest gorszy od Wojtka 40, ale czy to oznacza, że hujowy?
Na pewno mniej hujowy jest Lux 1.4/35 ASPH II.
A masz jeszcze gdzieś to porównanie? Bo na żółtym już chyba tego nie znajdę.
Nie znajdziesz, bo na żółtym pochowałem zdjęcia, a wielce obrażony blaszak (na 99% on) pokasował za to wszystkie moje wątki wraz z niezapomnianymi dyskusjami i hejtami.
Ale zaraz pójdę na górę i spróbuję tu wrzucić.