Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...

off-duty
ODPOWIEDZ
puch24

Re: Kolejny, cholerny/psioniczny dzień...

Post autor: puch24 »

Owianin, przyzwyczaisz się, jak sądzę.
Tom4sz

Post autor: Tom4sz »

Do Win10 da się przyzwyczaić(w przeciwieństwie do Win8).
gavin

Post autor: gavin »

Jedynego sprawiedliwego dla wyznawcy 35 i 85 mylymetra czyli Jego majestatyczność 1.8/25

Dodano po 4 minutach 6 sekundach:
Owain pisze:Po jakiego chuja kupiłem monitor z IPSem? Przecież się na to nie da patrzeć. Kontrast jest po prostu za duży i nie da się tego wyregulować. Win 10 już wkurwia, ale najbardziej wkurwia skalowanie. Na 100% gówno widzę, domyślnie jest 125%, przez co w uj elementów jest po prostu nieostra. Znacznie bardziej nieostra, niż na 1366x768.
Chuj, kurwa, dupa, cipa! I jeszcze se myszkę logitecha kupiłem nową, w której kółko mnie wkurwia, bo jest tak wyprofilowane, że się ślizga. jajebie.
Myślę, że trzeba go skalibrować. Każdy szerokogamutowy monitor będzie mocno przejaskrawiał wszystko bez kalibracji.
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

To nie szerokogamutowy monitor, tylko wąskogamutowe gówno. A tak z ciekawości, wyjście to mam tylko HDMI, nie mam dvi. czyli nawet zewnętrzny monitor nie będzie rozwiązaniem, bo ponoć to po HDMI ssie. Tylko dlaczego? Chodzi o odświeżanie czy co?
Sowy nie są tym, czym się wydają...
gavin

To po choooy taki monitor?
Chory

Post autor: Chory »

I to mnie się rozchodzi. Postęp co do grobu wpędza. Nędza.
namoamo

Post autor: namoamo »

Ja się zgubiłem, co Ty w końcu kupiłeś, sam laptop, czy laptop plus monitor?
A IPS to typ matrycy tylko, zastosowań może mieć milion :-)
puch24

Post autor: puch24 »

gavin pisze: 23 gru 2017, 19:14 Jedynego sprawiedliwego dla wyznawcy 35 i 85 mylymetra czyli Jego majestatyczność 1.8/25
A to popieram, bo też jestem wyznawcą kultu 35 + 85! Od dołu oczywiście 24... ;-)
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

Nie, nie kupiłem monitora, choć takie plany są. Póki co wkurwia mnie ten IPS i nie wiem po co go kupiłem. Na wuj mi kąty widzenia jak na swojego lapka patrzę ja sam. A ta perlistość i ujowe kontrasty, kolory, no generalnie mizeria. Jeszcze przy tym skalowaniu... Walczę też z durnym win 10, np. próbuję wypierdolić konieczność wpisywania hasła, ale non stop wraca, nie wiem czemu.
Sowy nie są tym, czym się wydają...
gavin

konto lokalne i brak hasla
ODPOWIEDZ