Komputrowe dylematy ;)

wszystko, co chcielibyście wiedzieć o technice, ale boicie się zapytać
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
sorevell

Re: Komputrowe dylematy ;)

Post autor: sorevell »

Zaczynam bać się o wszystkie 6 dysków w swoich urządzeniach, ale wal - jakie?
gavin

Post autor: gavin »

https://www.easeus.com/backup-software/tb-free.html

Dodano po 43 sekundach:
a ten podpis to wina wupekaesa!
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Tymczasem moi tu podpowiadają: Aomei Backupper.
Awatar użytkownika
vid3
Kontakt:

Post autor: vid3 »

10 nie robi fochów,
chyba, że home albo 32 bit.
Czasami nie pozwoli sobie zainstalować tego i owego,
ale wszystko jest do przepchnięcia
trzeba tylko wiedzieć gdzie pchać.
Awatar użytkownika
sorevell

Post autor: sorevell »

Dziękuję za podpowiedzi!
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

A ja jeszcze musze sobie ponarzekać na zmianę kompa, bo mi się w głowie nie mieści, to że kupując dwa razy droższy komp - odpowiednio - niż ten o 10 lat starszy, mam bardziej gówniany obraz. Stary Asus z matrycą TN mam wrażenie, że daje jakieś takie milsze dla oka czernie, choć bardziej wyblakłe. Powiedzcie mi, czy to ja jestem POJEBANY, że rzygać mi się chce, jak patrzę na IPS, na te jego czarno-węglowe wszystko? Jedna wielka chujowa czarna plama. I to szczerze mówiąc w niedzielę porównywałem do wupekaiksowego Maca i monitora NEC reference za pierdylion kredytów i no niestety też te czernie dla mnie porównywalne, czyli za głębokie. Czy to świat oszalał, czy ja, siedząc latami na matrycach TN widzę świat chujowiej?

No i ta pieprzona rozdzielczość. To jak już pojąłem, nie wina Windowsa czy sprzętu ale chyba stron netowych, które elementy graficzne mają w rozdzielczosci jak za Króla Ćwieczka. Niby już UHD zaczyna być standardem a FHD starocią, a wszystko picie, tycie. Owszem, na monitorze 20 cali FHD ma sens, bo plamka wówczas większa, ale kurwa na mojej piętnastce to krew w piach. I niech mi Czarnuch nie pisze o rozdziałce na jego telefonie, bo niech se zmierzy przekątną tego jego ekraniku (z pewnością mniejszą od jego przyrodzenia :P )
Sowy nie są tym, czym się wydają...
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Owain pisze: 10 sty 2018, 10:31I to szczerze mówiąc w niedzielę porównywałem do wupekaiksowego Maca i monitora NEC reference za pierdylion kredytów i no niestety też te czernie dla mnie porównywalne, czyli za głębokie.
Vanitas vanitatum et omnia vanitas.
namoamo

Post autor: namoamo »

Jak najbardziej jesteś pojebany. Kupiłeś gówno z pełną świadomościa, co więcej, dwukrotnie los próbował cie przestrzec, ale to olałeś.
O tym że skalowanie nie jest kwestią windowsa to i ja już pisałem i inni ale z tego co przez te kilka miesięcy zauważyłem to taki już Twój charakter.. :-)
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

namoamo pisze: 10 sty 2018, 10:53 Jak najbardziej jesteś pojebany. Kupiłeś gówno z pełną świadomościa, co więcej, dwukrotnie los próbował cie przestrzec, ale to olałeś.
O tym że skalowanie nie jest kwestią windowsa to i ja już pisałem i inni ale z tego co przez te kilka miesięcy zauważyłem to taki już Twój charakter.. :-)
Nie do końca Cię rozumiem. Zatem uważasz, że IPS to gówno? Że wupekaiksowy monitor to gówno? Czy tylko i wyłącznie chciałeś napisać, że jestem pojebany, ponieważ nie czytałem/sprawdzałem i kupiłem coś gorszego, zamiast zajebistej TNki, podobnie jak pierdylion grafików/fotografów, którzy jadą na IPSach?

ps.
Mogę czegoś niezrozumieć, bo obudziłem się o 4.30 i jestem nietomny i rozdrażniony. Mogę np. komuś pochopnie przyjebać.
Sowy nie są tym, czym się wydają...
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Mamy dyżurnego chłopca do bicia - nie krępuj się. ;)
ODPOWIEDZ