Dywagacje o zakupie A7

wszystko, co chcielibyście wiedzieć o technice, ale boicie się zapytać
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Re: Dywagacje o zakupie A7

Post autor: Owain »

To co Czarnuszek wkleił to znam, bardzo lubię i byłem nawet na fajnym wykonaniu tego w filharmonii rzeszowskiej w 1995 r. :>
Sowy nie są tym, czym się wydają...
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

cz4rnuch pisze: 10 sty 2018, 15:46 Pod tę (tą) z Mam Talent:

Owain pisze: 10 sty 2018, 20:45 To co Czarnuszek wkleił to znam, bardzo lubię i byłem nawet na fajnym wykonaniu tego w filharmonii rzeszowskiej w 1995 r. :>
Fajnym, tzn. bez tych haysowskich gwiazdek? Macie Wy, Rzeszowiacy, fantazję. :mrgreen:
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

Mnie się, zboczuchy jedne, rozchodziło tylko i wyłącznie o podkład muzyczny o który PYTAliśta a wam o co chodzi to zupełnie nie rozumiem. Chyba Sebaszczjan jedyny normalny z tego towarzystwa.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Jeden tam tylko jest porządny człowiek: prokurator; ale i ten, prawdę mówiąc, świnia...
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

Właśnie. Szło o Burana i jego Carminę :P
Sowy nie są tym, czym się wydają...
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

W nowym roku chciałbym zamienić kanuna 50/1.4 na coś innego. Taniej raczej nic ostrego nie znajdę, ale może są jakieś fajne opcje do powiedzmy 5 stówek? Takumar mnie się podoba wizualnie, ale dość drogi. Za ile idzie go kupić w promocyi? A może Olympus jaki jest w tej cenie? Albo co innego. Głównie rozchodzi się mnie o to by było to małe i oczy nie piekły od bokejka.
puch24

Post autor: puch24 »

Chinon/Revuenon?
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Porst not worst?
Awatar użytkownika
rbit9n
Ribitibi

Post autor: rbit9n »

cz4rnuch pisze:W nowym roku chciałbym zamienić kanuna 50/1.4 na coś innego. Taniej raczej nic ostrego nie znajdę, ale może są jakieś fajne opcje do powiedzmy 5 stówek? Takumar mnie się podoba wizualnie, ale dość drogi. Za ile idzie go kupić w promocyi? A może Olympus jaki jest w tej cenie? Albo co innego. Głównie rozchodzi się mnie o to by było to małe i oczy nie piekły od bokejka.
Zuiko 50mm f/1,4 to wydatek między 450, a 700 zł, wszystko zależy od wersji i stanu. te najstarsze, tak zwane silbernase i niektóre czarne, mają pojedyncze powłoki. potem już były MC. piszę z kibla, więc Ci teraz konkretów nie podam, musiałbym odpalić sraptaka.
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
gavin

Post autor: gavin »

Na KKM od ikita:

3.Takumar SMC 50/1.4 (sn. 6166247)

Jest to najbardziej ceniona wersja tego obiektywu, ogólnie to jedna z 50tek ze światłem f1.4 która ma najlepszy stosunek ceny do jakości. Obiektyw jest dość mały i stosunkowo lekki, ma 8-listną przysłonę.

Obudowa nosi standardowe ślady użytkowania – na krawędziach pierścienie mają pościerany lakier.
Optycznie byłoby idealnie gdyby nie kilka ledwo widocznych rysek na przedniej soczewce. Nie zauważyłem ich wpływu na zdjęcia.
Mechanicznie świetny - pierścień ostrzenia chodzi tak płynnie że jego używanie to czysta przyjemność

Cena 430zł

Dodano po 1 minucie 24 sekundach:
http://klubkm.pl/forum/showthread.php?t=59355
ODPOWIEDZ