samek - tu i tam
Re: samek - tu i tam
Nie udało mi się zapić, to może choć uda się wpaść do dziury.

Do takiej dziury warto wpaść ! Ładnie skadrowałeś i w ogóle....słów brakuje
Ricoh GR ?

Ricoh GR ?
A to już Panie historia... 10 lat już będzie.nordenvind pisze:...Ricoh GR ?
I jeśli pamięć mnie nie myli, to będzie Nikon 8400.
Również coraz chętniej wracam do zdjęć z staruszka Nikona P5000 z matrycą wielkości paznokcia 

Hehe - proszę bardzo - P5000. To samo miasto co powyższe tylko rok wcześniej. Muzeum jest 2006, a poniższe z 2005.nordenvind pisze:Również coraz chętniej wracam do zdjęć z staruszka Nikona P5000 z matrycą wielkości paznokcia

hmm.... Nikona coolpix P5000 wypuścili na początku 2007
Hehe nr 2. Jedna literka P, a jaka różnica. Musiałem poguglać. Nawet nie wiedziałem, że takie wersje były.nordenvind pisze:hmm.... Nikona coolpix P5000 wypuścili na początku 2007
Ja miałem 5000 bez P.
Moja pierwsza w ogóle cyfra nabyta wiosną 2003.
Na początku 2006 zamieniona na wspomnianego 8400, który zresztą do dziś służy mojej córce

Edyta podrzuca nawet fotkę mojego zestawu

Profi pełną parą 
P5000 w porównaniu był malutki i jako jedyny kompakt w owym czasie miał odlewaną alu obudowę.

P5000 w porównaniu był malutki i jako jedyny kompakt w owym czasie miał odlewaną alu obudowę.
Mimo tego gripa nie był to duży zestaw. A po odkręceniu gripa i bez konwertera to malutki był.nordenvind pisze:Profi pełną parą
Lubiłem z gripem pionowe kadry. Trzymając za gripa - zestaw na wysokości pasa - kciuk idealnie leżał na spuście.
A że miał gibany monitorek, to patrzyło się z góry jak w komin np. hassla

To nie jest tak, że koloru nie robimy.