po tej stronie Wisłoka na bank jest Polska, a po drugiej, to podobno Ukraina, tak przynajmniej twierdzą szoszoni.puch24 pisze:Boszsz, co za dziura! Nawet tramwajów nie ma...A to w ogóle w Polsce jest?
Dodano po 2 minutach 14 sekundach:Kolega niedawno kupował dwa do projektu, i też przyszły w stanie dziewiczym. Czyli jednak trafiają się takie nieużywane.
Mój też był prosto z pudełka, nietknięty...
Komputrowe dylematy ;)
- rbit9n
- Ribitibi
Re: Komputrowe dylematy ;)
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
- Owain
- Nasz Czelnik
Ech jo... Zaraz się na mnie rzucicie, ale cóż, napiszę co mi leży na sercu. Otóż chuj z gościem, co mi wsisnął tego precisiona porysowanego, a nawet, jak dziś zauwazyłem, z klejonym wtykiem zasilacza taśmą izolacyjną (!) Przypominam, cena była jak za nowy, w x-komie jest 8099, ja kupiłem za 7790 zł i nie było mowy, że te 3 stówki taniej to dlatego, że outlet, że nie jest nowy. Potem, faktycznie jak przyszedł w pudełku zastępczym, gość się zarzekał, że to tzw. outlet new.
No ale dzięki tej wpadce (jutro odsyłam) mogłem sobie oglądnąc tego precisiona i ... masakra! Klawiatura fatalna, już w tym inspironie co obecnie używam, a co miał iśc do Uli, klawiatura jest lepsza. Wiatraki wyją jak głupie, a miał być cichy. no i na dodatek obudowa jest... krzywa! Po prostu lapek na równym biurku postawion, telepie się, jak go naciskać w jednym rogu. Widziałem to na filmiku na YT, ale z jednym XPSem, który ma identyczną obudowę jak ten precision. Powiem Wam, że załamka. Jakież oni gówno robią za tak ciężkie pieniądze! Macbooka jednak nie kupię, bo te porty co wymagają przejściówek no i dysku nie włożę. Ale co tu brać? Zostałbym przy obecnym, może nawet myślałbym o wymianie matrycy, ale jednak te lagi w korekcjach miejscowych w LR... Nie chce mi się wierzyć, że przyczyną może być niskonapięciowy i5 w tym lapku, bo mój 10letni asus nie miał takich lagów. No ale pytałem o przyczynę na N i mnie zlali. Nie wiem, czy te lagi mogą wynikać z większej rozdzielczości matrycy? Nie wiem... w każdym razie jutro odsyłam szajs-precisiona i nadal nie wiem co kupić, żeby kurwa nie narzekać.
No ale dzięki tej wpadce (jutro odsyłam) mogłem sobie oglądnąc tego precisiona i ... masakra! Klawiatura fatalna, już w tym inspironie co obecnie używam, a co miał iśc do Uli, klawiatura jest lepsza. Wiatraki wyją jak głupie, a miał być cichy. no i na dodatek obudowa jest... krzywa! Po prostu lapek na równym biurku postawion, telepie się, jak go naciskać w jednym rogu. Widziałem to na filmiku na YT, ale z jednym XPSem, który ma identyczną obudowę jak ten precision. Powiem Wam, że załamka. Jakież oni gówno robią za tak ciężkie pieniądze! Macbooka jednak nie kupię, bo te porty co wymagają przejściówek no i dysku nie włożę. Ale co tu brać? Zostałbym przy obecnym, może nawet myślałbym o wymianie matrycy, ale jednak te lagi w korekcjach miejscowych w LR... Nie chce mi się wierzyć, że przyczyną może być niskonapięciowy i5 w tym lapku, bo mój 10letni asus nie miał takich lagów. No ale pytałem o przyczynę na N i mnie zlali. Nie wiem, czy te lagi mogą wynikać z większej rozdzielczości matrycy? Nie wiem... w każdym razie jutro odsyłam szajs-precisiona i nadal nie wiem co kupić, żeby kurwa nie narzekać.
Sowy nie są tym, czym się wydają...
- vid3
- Kontakt:
To co piszesz to wał nad wały.
Aż dziwne, że ta firma faktycznie istnieje.
Jedno pytanie ma ale nie zadam.
Żeby Cię bardziej nie dołować.
Aż dziwne, że ta firma faktycznie istnieje.
Jedno pytanie ma ale nie zadam.
Żeby Cię bardziej nie dołować.
Totaktoto taktoto taktoto tak... (Tuwim. Też Żyd). 
Owiś, a nie możesz udać się na nodze własnej do metropolii takiej jak na przykład dawne miasto stołeczne Kraków, albo obecne miasto stołeczne Warsiawa, odwiedzić parę salonów komputerowych, albo udać się do znanego Ci już salonu komputerowego w miejscowości Ratuj Matko Buzka, i pomacać, obejrzeć, i zdecydować?
Bo takie kupowanie na odległość przeważnie kończy się jednak nieprzyjemnymi niespodziewajkami.
A laptoka, w przeciwieństwie do biurktoka, nie złożysz sobie z najlepszych, dokładnie odpowiadających Ci kawałków.

Owiś, a nie możesz udać się na nodze własnej do metropolii takiej jak na przykład dawne miasto stołeczne Kraków, albo obecne miasto stołeczne Warsiawa, odwiedzić parę salonów komputerowych, albo udać się do znanego Ci już salonu komputerowego w miejscowości Ratuj Matko Buzka, i pomacać, obejrzeć, i zdecydować?
Bo takie kupowanie na odległość przeważnie kończy się jednak nieprzyjemnymi niespodziewajkami.
A laptoka, w przeciwieństwie do biurktoka, nie złożysz sobie z najlepszych, dokładnie odpowiadających Ci kawałków.
- rbit9n
- Ribitibi
a ja uważam, że se Obajn se jaja robi. niby sprzęt za tyle kasy, niby nówka, a kolejny raz trafia mu się egzemplarz, jak wyciągnięty z tyłka zaporożca.
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Sebastian, jeśli zwykłą izolacyjną, to faktycznie źle. Powinna być taka szeroka, srebrna, zbrojona tkaniną, na której połowa USA się trzyma.
- vid3
- Kontakt:
Nie owijajmy w taśmę bawełnianą zbrojoną tkaniną
i przyznajmy, że egzemplarz ten został wyciągnięty z dupy zaporożca.
i przyznajmy, że egzemplarz ten został wyciągnięty z dupy zaporożca.
Ale wałki ludzie odwalają. Ciekaw jestem, na co liczą - że nabywca nie zauważy, że to jest porysowane itp.?
No to został Thinkpad 

- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Ale musiałby mieć błyszczącą matrycę, bo Sebastian lubi się przeglądać.