Dywagacje o zakupie A7

wszystko, co chcielibyście wiedzieć o technice, ale boicie się zapytać
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Re: Dywagacje o zakupie A7

Post autor: wpk »

Cytat z N.:
"Czy ktoś się orientuje czy do do A7 są takie akcesoria typu wizjer optyczny ?
Do evf nie mogę się przekonać ."
Awatar użytkownika
vid3
Kontakt:

Post autor: vid3 »

Kolejny jajcarz.

Teraz wszyscy podniecają się A7III.
Że niby 95% możliwości A9 za 45% ceny.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Kilku śmieszków faktycznie tam jest - dziwne, że ich nie tną. :mrgreen:
Ale większość jest śmiertelnie poważna - i to jest dopiero zabawne. ;)

PS Bambo, Ty dalej kandydujesz?

Dodano po 31 minutach 42 sekundach:
I mam odpowiedź: Eligiuszowi się wciąż Twój avatar przedstawia, znaczy Twoja nominacja już prawie zatwierdzona. :D
puch24

Post autor: puch24 »

Swoją szosą, to ten A73 wygląda naprawdę ciekawie. Przynajmniej od strony elektroniki, która zdaje się radzić sobie znakomicie.
To utwierdza mnie w moim (głoszonym wszem i wobec) przekonaniu, że SONY to firma w 95% elektroniczna, która ma 5% optyczności na doczepkę, ale tej optyczności ciągle jeszcze "nie czuje". Elektronika wychodzi im coraz lepiej, to trzeba przyznać.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

To może powinni zacząć brandować wizjery optyczne Leitza? I dalmierze, jako alternatywę dla AF fazowego?
gavin

Post autor: gavin »

brandzlować!
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

puch24 pisze: 27 lut 2018, 22:00 Swoją szosą, to ten A73 wygląda naprawdę ciekawie. Przynajmniej od strony elektroniki, która zdaje się radzić sobie znakomicie.
To utwierdza mnie w moim (głoszonym wszem i wobec) przekonaniu, że SONY to firma w 95% elektroniczna, która ma 5% optyczności na doczepkę, ale tej optyczności ciągle jeszcze "nie czuje". Elektronika wychodzi im coraz lepiej, to trzeba przyznać.
W czasach gdy lada dzień możemy się spodziewać pierwszych dzieci ze stosami korowymi w karkach ciężko będzie się przebić z argumentem, że coś jest złe bo jest elektroniczne :) A co do optyki to nawet te 5% w mojej ocenie nie wygląda gorzej niż 100% od Nikona czy Canona. Choć też się muszę przyznać, że nie jestem obiektywny, bo w A7III jestem już wirtualnie zakochany (tylko ta waga :( ) A może to przez te mrozy? Wczoraj na chwilę (między 3 a 3:15) zamarzł mi mózg, ten większy.
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

cz4rnuch pisze: 28 lut 2018, 11:42 tylko ta waga :( )
Tylko 50g więcej chyba...
cz4rnuch pisze: 28 lut 2018, 11:42 ... zamarzł mi mózg, ten większy.
Majtki było założyć :mrgreen:
Sowy nie są tym, czym się wydają...
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

Te 50g różnicy to w porównaniu do A7II, który moim zdaniem już i tak jest za ciężki. W porównaniu do A7 jedynki robi się z tego prawie 200g i już jesteśmy w połowie drogi do ciężaru lustrzanki typu D750 a to niedobrze. Z drugiej strony cudów nie ma. Nie ma lustra, które samo w sobie aż takie ciężkie przecież nie jest, za to są inne ficzery a do tego bateria, która też mocno urosła. Nic to, trzeba będzie doszyć bardziej wytrzymałe kieszenie, bo mi się już nawet torby nie chce nosić a A7 ładnie mi się mieścił w kurtkowej.
Awatar użytkownika
rbit9n
Ribitibi

Post autor: rbit9n »

w luszczance najwięcej ważył pryzmat, ale taki prawdziwy, a nie luszczany. tak czy siak Minolta Alpha 9 ważyła 910g bez baterii i obiektywu, a Ty Nubijski Przyjacielu płaczesz, że Alpha 7-III waży 650g. Minolta Alpha 7, ta na film, ważyła 575g,samo body, a miała pryzmat ze szkła, silnik i coś tam jeszcze. OM-4Ti zaś jeno 510g, no ale wiadomo, tytan.

a może do tego A-7III wkładają sztabkę, jak do legendarnego Canomatica.
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
ODPOWIEDZ