Stream of consciousness
Re: Stream of consciousness
Przejazd przez Łódź faktycznie jest przygodą, szczególnie był nią przy rozkopanym i pozamykanym centrum; teraz powinno już być lepiej. Paradoksalnie, miasto zbudowane na prostokątnej siatce ulic jest trudne do pokonania, bo brakuje ulic przelotowych, pozwalających wygodnie przebić się przez całe miasto. Nawet jeśli jest jakaś wygodna, szeroka ulica, to w końcu utyka się w jakimś wąskim gardle. Władze chcą, żeby wszyscy przesiedli się do zbiorkomu, i utrudniają wjazd do centrum, żeby ludzi zmusić do tego, ale zbiorkom jest wyjątkowo niewydolny. Kiedyś bezproblemowo dojeżdżałem do pracy tramwajem, w miarę szybko i wygodnie. Od czasu, gdy zamknięto część centrum z powodu budowy Dworca Fabrycznego, mogę w to samo miejsce dojechać tylko samochodem, bo zbiorkomem muszę się przesiadać i dojść spory kawałek. Teraz, po otwarciu dworca, będę mógł dojechać, ale z przesiadkami. To pieprzę takie udogodnienia i wolę jechać samochodem, tym bardziej, że koszt jest podobny do ceny biletu.
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Moja pani matko, wolę mniszką zostać,puch24 pisze:To pieprzę takie udogodnienia i wolę jechać samochodem
Nie chcę ja za męża nieznośnika dostać.
Miałby mnie mój luby buzdyganem chłostać?
Więc ja to pierdolę, wolę mniszką zostać.
Coś tu, gdzieś tu, nie wiem z której szuflady.

- _13_jacek
- Solona Alicja
- Gdama
- Gdriada
U mnie dziś śnieżyło.
Ale przestało.

Ale przestało.

- danz1ger
fotograf, poeta, kalamburzysta,Owain pisze:Niby fotograf a poeta!
twarz jasna, spojrzenie smutne,
ale duszyczka siarczysta.
Shoot First, Ask Questions Later.
- rbit9n
- Ribitibi
już wiem jak "rozwalić wszystko i zniszczyć Wam życie". zaproszę jaskiniarza na forum. (diaboliczny śmiech).cz4rnuch pisze:Turystycznie i bardzo NIKowo (a nawet bardzo bardzo), czyli wszystkie ziutkowe grzechy główne na jednej foci
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
- danz1ger
- Gdama
- Gdriada
Trzeba się już bać?
Ja się boje, bo "zdjęcie" moje i do tego jestem fioletowym czarnuchem a jaskiniarz, jak sądzę, to chyba nie jest zwykły skin z postępującą jaskrą