Komputrowe dylematy ;)

wszystko, co chcielibyście wiedzieć o technice, ale boicie się zapytać
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Re: Komputrowe dylematy ;)

Post autor: wpk »

Kurwa. Ty tak na poważnie?
namoamo

Post autor: namoamo »

puch24 pisze: 21 kwie 2018, 15:54 Bogatemu to i nikt nie zabroni, i byk się ocieli, i cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele... :-P

1 TB SSD kosztuje tyle, co mój samochód.
I nie pytajcie mnie, czemu jeżdżę takim tanim/drogim samochodem... :-)

Edytka podpowiada, że jednak dysk 1 tb nie kosztuje tyle, co mój samochód, ale dysk 4 tb jest już zauważalnie droższy od mojego ałóta. :-(
Ja od swojego auta mam droższą komórkę :-D
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

A piwnicę?
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

Odebrałem precisiona 5520 :> Obyło się bez problemów, tym razem fabryczna plomba, w czarnych styropianowych ramkach czarne pudełeczko jak na bieliznę erotyczną a wśrodku zafoliowane cacko, nieporyzowane, dobrze spasowane, funkiem nówka znaczy.

Zobaczymy co będzie po odpaleniu, jedyne co mnie nurtuje, a co może podpowiedzą computerowe ahaby - ten poprzedni (porysowany) precision sobie testowałem dzień jeden i pamiętam, że był super cichutki na baterii, a na zasilaczu już szumiał słyszalnie, choć tylko penetracja sieci następowała. Rozumiem, że to na baterii ma jakieś zarządzanie energią ustawione na oszczędzanie? Choć w opcjach zasilania tego nie mogę znaleźć, bo jest do wyboru plan "zrównoważony" albo "oszczędzanie energii" i tam tylko modyfikować można moment wyłączenia ekranu, uśpienia czy jasności w zależności czy bateria czy zasilacz. Natomiast w zaawansowanych ustawieniach każdego z tych planów można ustawiać sporo, w tym np wyłączanie dysków twardych, częstotliwość zegara JavaScript (cokolwiek to jest), zarządzanie energią procesora w tym 'zasady chłodzenia systemu". Na planie 'zrównoważony' przy baterii jest ustawione chłodzenie pasywne a przy zasilaczu aktywne, przy planie "oszczędzanie energii" zarówno na baterii jak i na zasilaczu ustawione jest chłodzenie pasywne. I teraz się zastanawiam, czy przestawić plan na oszczędzanie energii czy zmienić w planie zrównoważonym chłodzenie na zasilaczu na pasywne.
Sowy nie są tym, czym się wydają...
gavin

Post autor: gavin »

Pierdol to.
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

gavin pisze: 23 kwie 2018, 12:02Pierdol to.
O, super, świetna rada. Dzięki!
gavin

8-)
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Sebastian (cicho Gapi, to nie do Ciebie!), nie szczyp się, tylko wpierdol spinacz w wiatraczek - będzie pasywne bez durnych kombinacji.
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

O! Następny "Wujek Dobra Rada". Hurrra!
gavin

Chciałem Ci tylko przekazać, skrótowo, że fabrycznie jest ustawione ok. Jak przestawiasz na "pasywne" to Ci proca skręci i będziesz narzekał, że słabo idzie maszina. No i pudło pójdzie w ruch.

Zostaw to i poużywaj sprzęta trochę, uświadamiam też że ambient tempricze ostatnio inkrisuje.
ODPOWIEDZ